Πέταξαν τις μάσκες και κάνουν ρεσάλτο στο κράτος

 

Ποια ηθική και ποιο πλεονέκτημα; Η πρώτη φορά Αριστερά κάνει ρεσάλτο στο κράτος και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Νομοθετούν κατά το δοκούν και μετά επικαλούνται το νόμο που οι ίδιοι θέσπισαν για να πείσουν πως δεν κάνουν τίποτα παράνομο, πετώντας ταυτοχρόνως, στον «κάλαθο των αχρήστων τα περί ηθικής».

Όταν Αλεξης Τσίπρας τον Φεβρουάριο του 2015 δήλωνε ότι «είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος» για να επισημάνει το… διαφορετικό που έφερνε προσθέτοντας πως «είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού» κανενός το μυαλό δεν πήγαινε στο τι θα ακολουθήσει.

Τόσο σε ότι αφορά το πως εκλαμβάνουν στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την εκπροσώπηση του λαού όσο και τις λέξεις του Συντάγματος. Διότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη στη συγκυβέρνηση και αυτό φαίνεται καθημερινά. Αρκεί να δει κάποιος τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για να μπορέσει να μετακινηθεί ή ακόμη περισσότερο για να καταφέρει να παραστεί σε κάποια ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος.

Ως προς τα περί Συντάγματος και νόμων αυτά αποτελούν ανέκδοτο. Οι κυβερνώντες νομοθετούν με τη χρήση φωτογραφικής κάμερας, ώστε να καταστεί εφικτή η πλήρης κάλυψη των στελεχών και το βόλεμα όλων των ημετέρων με παχυλούς μισθούς, αδιαφορώντας όχι απλά για το ηθικό πλεονέκτημα αλλά για το σύνολο του ελληνικού λαού και την αγανάκτηση που συσσωρεύεται.

Τα επιδόματα της Ράνιας Αντωνοπούλου και του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, αλλά και άλλων κορυφαίων στελεχών, (βλ. Μάρδας και άλλοι) τείνουν να μετατραπούν σε… ηθικά πταίσματα από όλα όσα αποκαλύπτονται και όχι μόνο το τελευταίο διάστημα.

Η… νύφη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι διπλοθεσίτισσα με επιπλέον μπόνους στον έναν εκ των δύο μισθών που λαμβάνει αλλά και υπερωρίες. Ο υιός Παπαγγελόπουλου και πλήθος άλλων στελεχών προσελήφθησαν στα ΕΛΠΕ με μισθούς που για τα σημερινά δεδομένα φαντάζουν εξωπραγματική, πολύ δε περισσότερο όταν δεν αφορούν αποκλειστικές συνεργασίες.

Ο Πάνος Καμμένος… έφαγε τον Ταξίαρχο που συνέβαλε στο να αποκαλυφθεί το παιχνίδι που είχε στηθεί με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία καθώς και τις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Έλληνα μεσάζοντα.

Αυτά είναι λίγα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα, στα οποία πρέπει να προστεθεί το δημοσίευμα εφημερίδας που φέρει τον πρόεδρο της Βουλής να έχει αποφασίσει να τοποθετήσει στη θέση του συντονιστή του γραφείου παρακολούθησης του Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή ένα κομματικό στέλεχος που κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα δημοσιονομικής πολιτικής.

Ενός στελέχους που πριν λίγες μόλις ημέρες είχε, ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, επικρίνει ανοιχτά τον κεντρικό τραπεζίτη για τις δηλώσεις του περί ανάγκης πιστοληπτικής γραμμής στήριξης της οικονομίας. Πιο ανοιχτά δεν γίνεται, αλλά θα τοποθετηθεί σε μια θέση που θεωρείται… ανεξάρτητη.

Για να μη πούμε για τη διαδικασία που ακολουθείται ως προς την τοποθέτηση γενικών γραμματέων στα υπουργεία με πενταετία θητεία. Αν δει κανείς τις προκηρύξεις μόνο τα ονόματα αυτών που θα τοποθετηθούν δεν αναγράφουν. Καθώς και τυχόν σημάδια που πρέπει να έχουν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για να πάρουν τη θέση.

Τώρα αν αυτό δεν λέγεται ρεσάλτο στο κράτος και την πολυπόθητη για την πρώτη φορά Αριστερά εξουσία τότε κανείς δεν γνωρίζει ποια άλλη ονομασία θα μπορούσε να δοθεί για να χαρακτηριστεί αυτό που γίνεται.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που η χώρα ταλανίζεται από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αγγίζουν κάθε κομμάτι της κοινωνίας αλλά και από ανοιχτά εθνικά θέματα που ουδείς γνωρίζει τι εξελίξεις θα υπάρξουν και που θα καταλήξουν είτε αφορούν στις σχέσεις με την Τουρκία είτε με τα Σκόπια.

Του Βασίλη Βησσάριου

liberal.gr