Καταγγελία Κεφαλίδου: Καθηγήτρια γαλλικών σε Δ/νση Φυσικής Αγωγής του Υπ. Παιδείας

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κατερίνα Κεφαλίδου. Καταγγέλλει ότι τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου μία δασκάλα και μία καθηγήτρια Γαλλικών και καλεί τον Κώστα Γαβρόγλου να δώσει εξηγήσεις για τα κριτήρια επιλογής των συγκεκριμένων προσώπων.

«Δηλαδή με απλά λόγια μας λέτε κύριε Υπουργέ με αυτήν σας την απόφαση ότι από ολόκληρο Υπουργείο με χιλιάδες εργαζόμενους δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε έναν που να έχει την ειδικότητα/κλάδο της Φυσικής Αγωγής για να στελεχώσετε τη συγκεκριμένη Διεύθυνση;», ερωτά με νόημα η κα Κεφαλίδου, τονίζοντας μάλιστα ότι οι δύο εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα σε διευθύνσεις ή τμήματα σχετιζόμενα με την πανεπιστημιακή τους κατάρτιση και την επαγγελματική τους εμπειρία.

Στην ερώτησή της η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υπογραμμίζει ότι η εν λόγω Διεύθυνση είναι αρμόδια, μεταξύ άλλων, για την εποπτεία και εφαρμογή των προγραμμάτων σπουδών της Φυσικής Αγωγής, τη διοργάνωση ενδοσχολικών αθλητικών δραστηριοτήτων, αγώνων και τουρνουά, την καταγραφή του αθλητικού υλικού στα σχολεία, τη διοργάνωση ημερίδων και άλλων εκδηλώσεων με θέμα πάντα τη Φυσική Αγωγή και καταλήγει δηκτικά: «Όλα αυτά θα τα υπηρετήσουν άριστα μια δασκάλα και μια καθηγήτρια Γαλλικών!».

«Προφανώς στόχος σας κ. Υπουργέ είναι είτε η υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής, είτε η προνομιακή τοποθέτηση κάποιων “ημετέρων” με αναξιοκρατικά κριτήρια, είτε και τα δυο μαζί», συμπεραίνει εν κατακλείδι η Χαρά Κεφαλίδου, ζητώντας στοιχεία για τα κριτήρια επιλογής των δύο γυναικών και μάλιστα εν μέσω της σχολικής χρονιάς.

eleftherostypos.gr