Μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη για το τηλέφωνο στον Ερντογάν

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν έχει τηλεφωνήσει στον Ερντογάν για τους δύο Ελληνες αξιωματικούς.

«Θα τον καλέσω -σε συνεννόηση με την ηγεσία του Στρατού όταν κρίνω εγώ ότι είναι σωστό και δεν θα κάνει χειρότερα τα πράγματα» είπε ο πρωθυπουργός. Εσπευσε να προσθέσει μάλιστα ότι «δεν θα αναδείξω ένα σύνηθες μεθοριακό επεισόδιο σε μείζον διπλωματικό που μπορεί ενδεχομένως να μας μπλέξει σε περιπέτειες».

Και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ανεύθυνο και επιπόλαιο είναι από την πλευρά του να τον εγκαλεί γι’ αυτό.

Μητσοτάκης: Αξιοποιήστε τον δίαυλο με τον Ερντογάν

Νωρίτερα, στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να μιλήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν. «Αφού έχετε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο, πρέπει να τον αξιοποιήσετε για να έρθουν το συντομότερο δυνατόν στην Ελλάδα οι δύο Ελληνες αξιωματικοί».

Και στην πρωτολογία του, ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για επιπόλαιος χειρισμοιύς στο θέμα των δύο στρατιωτικών.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειές τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ανεύθυνοι και επιπόλαιοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και στοχεύουν κυρίως σε μικροπολιτικούς τακτικισμούς», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας:

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Επιτρέψατε στον ΥΠΕΘΑ να επιδίδεται σε ανούσιους λεονταρισμούς. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού»

Πηγή:  iefimerida.gr