Σαμαράς στους Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

«Ένας απελπισμένος Τσίπρας αποφάσισε, ως έσχατη λύση, να ξεκινήσει μία προσπάθεια εξάλειψης των πολιτικών του αντιπάλων», γράφει αναφερόμενος στην εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο Novartis

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε με άρθρο του στους Financial Times ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και νυν βουλευτής, έγραψε χαρακτηριστικά ότι «ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται ως χώρα να αποσυρθεί από το τρίτο σχέδιο διάσωσης (μνημόνιο), από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και καθώς η ποικονομία αναθερμαίνεται, ο ρυθμός ανάπτυξης στην Ελλάδα παραμένει αναιμικός και ο χαμηλότερος στην Ευρώπη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι γι’ αυτό ευθύνεται η τωρινή κυβέρνηση και φυσικά, η περίφημη διαπραγμάτευση του 2015, που έφερε την οικονόμια της χώρας αρκετά πίσω, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Ο κ. Σαμαράς υποστηρίζει ότι παρά τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, «στην Ελλάδα η πολιτική διηγείται μία διαφορετική, πιο σκοτεινή ιστορία», καθώς όπως τονίζει «η κυβέρνηση είναι υπό την ηγεσία ενός ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος, το ΣΥΡΙΖΑ, σε συμμαχία με το δεξιό εθνικιστικό κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες, προβαίνοντας σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά των θεσμών και των νόμων».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εκλογές του 2015, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε με αρνητική εκστρατεία εναντίον της δικής του κυβέρνησης, «έναν συνασπισμό της κεντροδεξιάς Νέας Δημοκρατίας και τους σοσιαλδημοκράτες του ΠΑΣΟΚ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα αγνόησε το γεγονός ότι καταφέραμε να γυρίσουμε τον κύκλο της οικονομίας και να επιβάλλουμε έλεγχο στις κρατικές και κυβερνητικές δαπάνες», έγραψε στο άρθρο του.

«Σήμερα, η ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες των καταστροφικών πολιτικών που έχει εφαρμόσει τα τελευταία τρία χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι στο ήμισυ αυτού που ήταν όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ενώ η Νέα Δημοκρατία, το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, βρίσκεται πολύ μπροστά στις κάλπες. Ένας απελπισμένος Τσίπραςαποφάσισε, ως έσχατη λύση, να ξεκινήσει μία προσπάθεια εξάλειψης των πολιτικών του αντιπάλων», γράφει στο άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας μία εισαγωγή στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis.

«Επιβεβαιωμένος θαυμαστή του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να μετατρέψει μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, από ένα διεθνές σκάνδαλο του τομέα της υγείας, σε μία ευκαιρία για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εγώ και ένας άλλος πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος, και οκτώ ακόμη ανώτατα στελέχη πολιτικοί, έχουν αναφερθεί σε μια έκθεση κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα. Κατηγορούμαστε με βάση αόριστων και αβάσιμων ισχυρισμών που έγιναν από τρεις “προστατευόμενους”
μάρτυρες».

«Προφανώς, το τελικό θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική δημοκρατία» και ολοκλήρωσε το άρθρο του αναφέροντας πως «η υπόθεση Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας αποτυχημένης κυβέρνησης με δημαγωγούς που προσπάθησαν να επωφεληθούν από τη δημοκρατική κυριαρχία για να εγκαταστήσουν ένα Λατινοαμερικανικού τύπου καθεστώτος λαβύρινθου στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τους επιτραπεί να κερδίσουν».