Κίνημα Αλλαγής: Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο -Που κατέληξαν

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής κατέληξε σε συνθετική αναλογική εκπροσώπηση των δυνάμεων που συμμετέχουν στο εγχείρημα, χωρίς αποκλεισμούς για τα νέα όργανα που θα προκύψουν από το επικείμενο συνέδριο.

Αποτελεί μήνυμα πίστης στο εγχείρημα πάνω από όλα η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση των απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδος, σύμφωνα με ενημέρωση από τη συνεδρίαση του οργάνου.

Στην τρίωρη συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα στη Χαριλάου Τρικούπη, αποφασίστηκε «στα όργανα του Κινήματος να υπάρχει συνθετική, αναλογική και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων χωρίς αποκλεισμούς», όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

«Κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις όλων των μελών του, αποτέλεσε η ανάγκη για μια διαδικασία που θα έχει ως προτεραιότητα τις απαντήσεις στα προβλήματα της χώρας και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών» αναφέρει η ανακοίνωση. Επισημαίνεται ότι «για την τελική σύνθεση των οργάνων, λαμβάνονται υπόψιν τα κόμματα και οι κινήσεις που είχαν την αρχική πρωτοβουλία, καθώς και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας της 12ης Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 212.000 πολιτών».

Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει ότι «με την απόφασή μας, στέλνουμε ένα μήνυμα πίστης στην αναγκαιότητα του εγχειρήματος. Πάνω απ’ όλα, είναι η κοινή προσπάθεια και η σύνθεση απόψεων για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας».

Η συμφωνία πρόκειται να ενσωματωθεί στην απόφαση του συνεδρίου που θα τεθεί προς έγκριση από τους συνέδρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλες οι πλευρές διατήρησαν τις απόψεις τους, με τη Φώφη Γεννηματά να εισηγείται εκλογή, ωστόσο επετεύχθη συμβιβαστική λύση. Δεν παρέστη ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης που βρίσκεται στις Βρυξέλλες, με τον οποίο έγινε τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στην πρότασή του για εκλογή οργάνων, ωστόσο ανέφερε πως δεν θα τεθεί ζήτημα αφού συμφώνησαν τα υπόλοιπα μέλη.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: iefimerida.gr