Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς – Η Ελλάδα δεν είναι «μετασοβιετική Δημοκρατία»

To μήνυμα ότι δεν θα αφήσει τους θεσμούς στην Ελλάδα να καταρρεύσουν έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με την εισβολή του ένοπλου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζει τα εξής: «Δεν θα υποκύψω σε εκβιασμούς και σίγουρα δεν θα με εκφοβίσει κανείς. Δεν είμαστε μια “μετασοβιετική Δημοκρατία”. Είναι καθήκον μου να εξασφαλίσω ότι οι θεσμοί στην Ελλάδα δεν θα καταρρεύσουν».

 

Πρόκειται για ένα κομμάτι όσων ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη χθεσινή συζήτηση που είχε στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών (CSIS) στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξε ότι η πρόσφατη εισβολή του οπλοφόρου επιχειρηματία στο γήπεδο της Τούμπας έχει ντροπιάσει διεθνώς την Ελλάδα, στάθηκε στην ανάγκη για θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας.

Τόνισε, δε, πως οι μοντέρνες δημοκρατίες σήμερα δεν κινδυνεύουν τόσο από τον κίνδυνο ενός πραξικοπήματος, όσο από τη διάβρωση των θεσμικών θεμελίων που αποτελούν τον πυρήνα τους.

liberal.gr