Μπακογιάννη: Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο

 

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να υπάρξει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο.

«Ανησυχώ για ένα ατύχημα στο Αιγαίο και γι’ αυτό χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, νηφαλιότητα και έντονη διπλωματική δραστηριότητα», τόνισε, σε συνέντευξη στη Realnews.

Η χώρα πρέπει να επαναχαράξει τη στρατηγική της έναντι της Τουρκίας, τονίζει ακόμη. «Στρατηγική, η οποία θα βασίζεται στα νέα δεδομένα, θα αντιμετωπίζει ρεαλιστικά την πραγματικότητα και θα ενδυναμώνει τις συμμαχίες μας», σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, εκτιμά πως περιορίζονται οι πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας, δηλώνει ότι το ονοματολογικό είναι η κορυφή του παγόβουνου και σημειώνει ότι πρέπει να επιλυθεί μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, η απαλοιφή των συμβόλων και των αναφορών στα σχολεία, που καπηλεύονται την ελληνική ιστορία κ.α.

Σε ερώτηση για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος του Αντώνη Σαμαρά, απαντά πως «δεν είναι όμηρος κανενός», καθώς και ότι «εξελέγη κόντρα σε όλες τις προβλέψεις αρχηγός της ΝΔ με τη στήριξη των πολιτών και μόνο σε αυτούς οφείλει να δίνει λόγο».

Για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προετοιμάζει η ΝΔ, η βουλευτής Α΄ Αθηνών αναφέρει ότι «θα επιτρέψει στην ελληνική οικονομία να ξαναλειτουργήσει ελεύθερη από τα κρατικά δεσμά, θα μειώνει τους φόρους, θα φέρνει νέες επενδύσεις στη χώρα, θα δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργήσει εκείνες τις συνθήκες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τα καλύτερα μυαλά που έφυγαν».

Πηγή:  iefimerida.gr