Τουρκικός Τύπος για Κατσίκη: «Στριμώχτηκαν στη γωνία» και προσφέρουν ανταλλαγή

«Προσφορά στην Τουρκία» χαρακτηρίζουν τη δήλωση περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους, επικροτώντας ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό»

Σε μία περίοδο που η Τουρκία, προσπαθεί να βρει την παραμικρή αφορμή για να εκμεταλλευτεί γεγονότα, εκβιάζοντας καταστάσεις, είτε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε με τη Συρία, είτε με τις ΗΠΑ, είτε με την Κύπρο, είτε με την Ελλάδα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, έβαλε βούτυρο στο ψωμί των γειτόνων, με την απίστευτη δήλωσή του περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

Ουδέν κρυπτόν υπό τον Τούρκο και ιδιαιτέρως όταν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Όταν λοιπόν τους τελευταίους μήνες, πληθώρα κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο αρχηγός των «γκρίζων λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, μία τέτοια δήλωση έγινε παντιέρα από το σύνολο των τουρκικών μέσων.

Με κύριο θέμα τους τις δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ, οι τουρκικές εφημερίδες αποθεώνουν τους Έλληνες που «επιτέλους πρώτη φορά μιλούν για ανταλλαγή», με πρωτοστατούσα την Hurriyet. Στο άρθρο της εφημερίδας αντιμετωπίζεται με ενθουσιασμό, η «προσφορά» του Κώστα Κατσίκη. Η αντίδραση των υπολοίπων μελών της βουλής και των κομμάτων όπως είναι λογικό αναφέρεται μεν, αλλά αντιμετωπίζεται ως κάτι μη σημαντικό.

protothema.gr