Κ. Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση ρήμαξε οικονομικά Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα

 

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιούσε ομιλία στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του περιφερειακού συμβουλίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπέλυε πυρά κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, εγκαλώντας την ότι “ρήμαξε οικονομικά” τη Βόρειο Ελλάδα. Παράλληλα, στην εισηγητική του τοποθέτηση στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστελνε μήνυμα ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθεί οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας.

“Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ανάπτυξη και ευημερία σε όλους. Είμαστε εδώ για να επαναλάβουμε και για να διατρανώσουμε, για άλλη μια φορά, την έντονη πολιτική και συναισθηματική μας σχέση με τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά με τη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπω ειλικρινά σε μία νέα αρχή, σε μια συστηματική επαναδραστηριοποίηση της Κεντρικής μας κομματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εθνικές εκλογές, αλλά και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στράφηκε κατά του οικοσυστήματος Τσίπρα-Καμμένου. “Επί της ουσίας, η κυβέρνηση υποβάθμισε τη Θεσσαλονίκη και ρήμαξε οικονομικά τη Βόρειο Ελλάδα. Η ανεργία στη Μακεδονία και τη Θράκη είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της χώρας ενώ και το κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. είναι πολύ χαμηλότερο. Δυστυχώς, η αποβιομηχάνιση και η μετανάστευση επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς. Δυστυχώς έχει γίνει όρος επιβίωσης, καθώς οι επιχειρήσεις στην Βόρειο Ελλάδα αντιμετωπίζουν από τη μία την υπερφορολόγηση και από την άλλη τα γραφειοκρατικά εμπόδια μιας κυβέρνησης η οποία εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει εχθρική προς την επιχειρηματικότητα. Μια υπερφορολόγηση η οποία συμπιέζει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, παγώνει την κατανάλωση και τελικά ψαλιδίζει την ανάπτυξη”, ανέφερε και έκανε λόγο για μία…μουντή καθημερινότητα.

“Τα δημόσια νοσοκομεία είναι εξαιρετικά προβληματικά, έχουμε ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, κλειστές μονάδες εντατικής θεραπείας. Αλλά βέβαια έχουμε ανομία, βία και βανδαλισμούς στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, κάτι το οποίο, δυστυχώς, βλέπουμε και στην Αθήνα. Έχουμε βέβαια, καθυστερήσεις και άθλιες υπηρεσίες για τα φτωχότερα νοικοκυριά που πλήττονται. Θέλω να το τονίσω: Είχαμε προειδοποιήσει για τον κρατικοποιημένο Οργανισμό Αστικών συγκοινωνιών, η αδυναμία του οποίου να επιτελέσει ένα σοβαρό μεταφορικό έργο πλήττει σήμερα τους φτωχότερους συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους. Νομίζω, ότι όλη η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της πόλης καθρεφτίζεται στο άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το κομματικό ρουσφέτι, γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη”, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε σε δύο τομείς:

-Στο “γαλάζιο” σχέδιο για την αναβίωση της επιχειρηματικότητας. “Είναι ένα σχέδιο πολύ καλά επεξεργασμένο το οποίο στηρίζεται, από τη μία στη μείωση της φορολογίας, και από την άλλη στη δραστική απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Είναι ένα σχέδιο το οποίο, πρωτίστως, θα ωφελήσει τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα στην οποία εξακολουθεί να χτυπά η παραγωγική καρδιά της χώρας μας”, ανέφερε.

-Στα έργα υποδομής της Βόρειας Ελλάδος και της Θεσσαλονίκης. “Η Εγνατία οδός είναι έργο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και η Βόρειος Ελλάδα οφείλει πολλά σε αυτό το έργο. Οι πρώτες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έγιναν απέναντι σε πολλές αντιδράσεις από τον Κώστα Καραμανλή.  Επί ημερών Αντώνη Σαμαρά δρομολογήθηκε η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με  το σχέδιο για τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων το οποίο πολεμήθηκε συστηματικά από την σημερινή κυβέρνηση”, είπε.

Ερχόμενος στα των εσωτερικών της παράταξης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε  ευθυγράμμιση με την κεντρική στρατηγική της οδού Πειραιώς. “Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η σωστή και  άριστη συνεργασία με τους βουλευτές και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αλλά και η ίδια η Διοικούσα θα πρέπει να ενισχύσει την δική της παρουσία και να μην λείπει σε καμία περίπτωση από τα δρώμενα της πόλης. Δεν πρέπει να είναι παρούσα μόνο στην πολιτική ζωή της πόλης, αλλά και στην κοινωνική και την πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το κεντρικό πολιτικό μήνυμα αλλά και το εξειδικευμένο πολιτικό μήνυμα το οποίο θέλουμε να εκπέμψουμε για τη Θεσσαλονίκη και για την Βόρεια Ελλάδα να φτάσει μέχρι και το τελευταίο πολίτη”, τόνισε.

Τou Δημήτρη Γκάτσιου

capital.gr