Ο Κοτζιάς ψάχνει τώρα να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναζήτησε τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους συναντήσει και να τους ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ηδη ο κ. Κοτζιάς επικοινώνησε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και αναμένεται να συναντηθούν την Μεγάλη Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε και με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από τον ΥΠΕΞ  να ενημερώσει τον ίδιο, λέγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερωθεί απευθείας από τον πρωθυπουργό για οποιοδήποτε εθνικό θέμα. Ως εκ τούτου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με τον κ. Κοτζιά την επόμενη εβδομάδα και ο ΥΠΕΞ θα ενημερώσει δι’ αυτής της οδού την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς πρώτα από όλους επικοινώνησε με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, προχθές, με τον οποίο συμφώνησαν να έχουν συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, για τη Μεγάλη Δευτέρα προγραμματίζεται η συνάντηση του ΥΠΕΞ με τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ας σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία, εδώ και μήνες, και τα κόμματα δεν έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, σε καμία φάση των διαπραγματεύσεων.

Πηγή: iefimerida.gr