Σαν τον «Νονό» ζούσε ο Γεωργιανός αρχιμαφιόζος -Πώς πήρε τον τίτλο «κλέφτης εντός νόμου»

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ένας από τους πλέον διαβόητους ληστές, ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Γεωργίας, ο 53χρονος Valerian Khujadje ή αλλιώς Vor v Zakone («Κλέφτης εντός νόμου»).

Το δεύτερο όνομα το απέκτησε όταν ανέλαβε τα ηνία της συμμορίας και έκτοτε ζούσε όπως ο «Νονός» στη γνωστή κινηματογραφική ταινία. Ηταν το απόλυτο αφεντικό της συμμορίας. Ενδεικτικό της εξουσίας του είναι πως τα υπόλοιπα μέλη τού έδιναν τα χρήματα από τη λεία τους και εκείνος τα μοίραζε στους υπόλοιπους όπως ήθελε.

Η φωτογραφία της γεωργιανής Μαφίας

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα απεικονίζονται τα μέλη της γεωργιανής Μαφίας, τα οποία ποζάρουν σαν πρωταγωνιστές γκανγκστερικής ταινίας. Στο κέντρο της φωτογραφίας, στο αναπηρικό καροτσάκι, φαίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μαφιόζους της Γεωργίας, που είχε συλληφθεί το 2015. Στην ίδια φωτό, δίπλα στον τότε αρχηγό βρίσκεται και ο αρχηγός της συμμορίας των «ταξιδιωτών» που συνέλαβαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Ο 53χρονος ValerianKhujadje από τη Γεωργία φέρεται από την αστυνομία να είναι ο… Vor v Zakone («Κλέφτης εντός νόμου») στην Ελλάδα.

Το πολεμικό παρελθόν του 

Μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι ο 53χρονος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πολεμική εμπειρία σε μέτωπα της Αμπχαζίας, ενώ έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο στο κεφάλι (το «παράσημο», όπως έλεγαν κάποιοι).

Ήταν αυτός που είχε την ευθύνη όλου του επιχειρησιακού σχεδίου. Οργάνωνε το εβδομαδιαίο «πλάνο» επιθέσεων. Μάλιστα, από Δευτέρα έως Παρασκευή άλλαζε συνεχώς τοποθεσίες χτυπήματος από Αττική σε Πελοπόννησο και από εκεί σε Στερεά Ελλάδα.

Ο ίδιος δεν συμμετείχε, αλλά πήγαινε στο σημείο του χτυπήματος. Κινούνταν ωστόσο με διαφορετικό όχημα, το οποίο στη συνέχεια άφηνε μακριά από το σπίτι του, ενώ και τα κλειδιά του δεν τα έπαιρνε ποτέ στην οικία του, για να μη συνδεθεί με αυτό σε περίπτωση που εντοπιζόταν από την αστυνομία.

Πηγή:iefimerida.gr