Η δειλία και η αλήθεια εκδικούνται χέρι-χέρι

“Αυστηρή γλώσσα” μας λένε τα εντολοδόχα ΜΜΕ ότι δήθεν υιοθέτησε ο πρωθυπουργός έναντι της Τουρκίας. Κολοκύθια – και μάλιστα άνευ ρίγανης, σκέτα και νερόβραστα. Ο Τσίπρας όχι μόνο αυστηρή γλώσσα δεν χρησιμοποιεί, αλλά ούτε και το στοιχειώδες δεν έχει το θάρρος να πράξει: Ένα αναθεματισμένο τηλεφώνημα στον Ερντογάν. Πάνω του τα κάνει κάθε φορά που το σκέφτεται.

Αποτέλεσμα, από τη μία να χαμογελάει ο Πάνος (που έχει καταλάβει ότι αντί για ενορχηστρωμένη διαφωνία με αφορμή το μακεδονικό μπορεί να επιλέξει και το κοντράρισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλην την βεντάλια των εθνικών, με πρώτο την “ομηρία”, κατά τον ΥΕΘΑ, των δύο Ελλήνων στρατιωτικών), και από την άλλη να έχει πιάσει ο πρωθυπουργός όποιον ξέρει και δεν ξέρει ως ικέτης που παρακαλά για μια παρέμβαση, μιαν ενόχληση, έστω μια νύξη, βρε αδερφέ, στον Ερντογάν.

Βεβαίως, καθώς οι ξένοι αντιλαμβάνονται ποιος είναι σε θέση ισχύος, μυρίζονται το ψοφίμι και συνδέουν τον Αλέξη με Κάιρο. Διότι, άσχετα με τις αρλούμπες που εκπέμπει ο Τσίπρας δια του γραφείου τύπου του, ή στην χθεσινή ομιλία του προς το υπουργικό συμβούλιο, η αλήθεια δεν ωραιοποιείται ούτε διαστρεβλώνεται: Καμιά Βάρνα, καμιά ΕΕ, καμιά Αμερική και κανένας Πούτιν δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για Κούκλατζη και Μητρετώδη.

Ακόμα χειρότερα, με την ενδοτικότητά του, ο Αλέξης Τσίπρας φανερώνει στους συμμάχους το θρασύδειλό του μέταλλο και ζημιώνει πολλαπλά την Ελλάδα. Τί να σκεφτεί, άραγε, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, που είδε την Κυριακή τον πρωθυπουργό του να ξεσπαθώνει εναντίον του Ερντογάν υπενθυμίζοντάς την εισβολή στην Κύπρο και τις θηριωδίες του τουρκικού στρατού στη Συρία, όταν την ίδια ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει καν τα κότσια να πει μισή αλήθεια: Ότι οι δύο έπεσαν σε ενέδρα.

Γιατί να υπερασπιστούν οι σύμμαχοί μας τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει επιβάλει στην κυβέρνησή του την εμπέδωση ενός ψέματος, ότι δήθεν οι δύο νυν κρατούμενοι χάθηκαν, μπας και κατευνάσει το θηρίο; Γιατί να σεβαστεί κανείς μια χώρα που δεν έχει καν την αξιοπρέπεια να υποστηρίξει την αθωότητα δύο κρατούμενων στρατιωτικών της;

Ή μήπως είναι τυχαίο, ότι ο Πάνος Καμμένος αρχίζει σιγά-σιγά να “στρίβει” την επίσημη εκδοχή; Κάθε άλλο. Ξεκινώντας από προχθές, όταν επιτέλους ο ΥΕΘΑ παραδέχθηκε ότι το περιστατικό ήταν προσχεδιασμένο, φαίνεται πως θα αρχίσουμε σταδιακά – και όσο η παρούσα γραμμή θα παραμένει ατελέσφορη – να βλέπουμε μια μετατόπιση του αφηγήματος προς το: “Εξαπατήθηκαν, ώστε να περάσουν σε τουρκικό έδαφος και έτσι συνελήφθησαν.”

Εφόσον περάσει και η Μεγάλη Εβδομάδα και ο Τσάρος δεν πείσει τον Σουλτάνο για τους δύο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμπεδώσει ότι έχει κάνει εγκλήματα. Να δούμε πώς θα σώσει ο Αλέξης τις γκάφες ειδικά του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, που έχει επανειλημμένως εκφράσει σε δελτία τύπου την παραδοχή ότι οι δύο πιάστηκαν σε τουρκικό έδαφος, όταν πλέον μόνη οδός θα απομένει η καταφυγή στην σκληρή αλήθεια.

Κωνσταντίνος Μπογδάνος

meaculpa.gr