Αεροπορική τραγωδία στην Αλγερία: Είδαμε σώματα παντού, προσπαθήσαμε να τα τραβήξουμε από τη φωτιά [εικόνες & βίντεο]

Τουλάχιστον 257 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος στη βόρεια Αλγερία.

Το Ilyushin Il-76 συνετρίβη σε χωράφι, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπουφάρικ, λίγο μετά την απογείωσή του και τυλίχτηκε στις φλόγες. Το υπουργείο Αμυνας της χώρας ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν οι 247 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος- στρατιωτικοί και συγγενείς τους- όπως και τα 10 μέλη του πληρώματος. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν υπάρχουν επιζώντες, όπως και τα αίτια της τραγωδίας.

Ενας άνδρας δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Ennahar ότι ήταν στο σπίτι του, όταν άκουσε μια έκρηξη και πήγε με έναν γείτονά του στο σημείο της συντριβής, όπου προσπάθησαν να βγάλουν από τη φωτιά τους επιβαίνοντες. «Είδαμε νεκρούς παντού… ήταν καταστροφή. Φοβόμασταν ότι το αεροπλάνο θα εκραγεί. Καλύψαμε κάποιες από τις σωρούς και σβήσαμε κάποιες φωτιές», δήλωσε.

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία από τον Ιούλιο του 2014, όταν σκοτώθηκαν και οι 298 που επέβαιναν σε πτήση της Malaysian Airlines, η οποία καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία.

Το αεροσκάφος είχε προορισμό την πόλη Μπεϊσάρ. Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν σύμφωνα με πληροφορίες 26 μέλη του Μετώπου Πολισάριο που διεκδικεί την ανεξαρτησία της Δυτικής Σαχάρα από το Μαρόκο, με τη στήριξη της Αλγερίας.

«Επιασε φωτιά το φτερό»

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το ένα φτερό του αεροσκάφους να φλέγεται, μετά την απογείωση.

«Μετά την απογείωσή του κι ενώ το αεροσκάφος πέταγε σε ύψος 150 μέτρων είδα τη φωτιά στο φτερό του. Ο πιλότος απέτρεψε τη συντριβή του αεροσκάφους στον δρόμο καθώς άλλαξε πορεία προς το χωράφι», δήλωσε ο Άμπντ Ελ Καρίμ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Ennahar.

Πηγή: iefimerida.gr