Βρούτσης στον «Θέμα 104,6»: Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος είναι υποκριτές και ψεύτες

«Αυτό το ασφαλιστικό είναι αναποτελεσματικό και αυτοϋπονομεύεται», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας

Σφοδρή κριτική στο νόμο Κατρούγκαλου άσκησε για μια ακόμα φορά ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για τον ΕΦΚΑ.

Μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτήρισε ψεύτες και υποκριτές την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον Τάσο Πετρόπουλο, οι οποίοι όπως ανέφερε ισχυρίζονται ότι δεν θα υπάρχουν εισφορές πάνω από το 55% του εισοδήματος.

«Είναι ψεύτες και υποκριτές, κοροϊδεύουν τον κόσμο, δεν δέχομαι τίποτα από αυτά που λένε», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

Όπως είπε, για την με την απόφαση του ΣτΕ, ξηλώνεται όλο το οικοδόμημα του νόμου Κατρούγκαλου και των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

«Η ΝΔ από την αρχή είχε διαφορετική προσέγγιση στο θέμα. Η θέση μου είναι ότι αυτό το ασφαλιστικό είναι αναποτελεσματικό, αυτοϋπονομεύεται, γιατί αποτρέπει κάποιον να συμμετέχει σε αυτό. Δηλητηριάζει το παραγωγικό κομμάτι της χώρας μας. Αυτό που είχαμε ισορροπήσει το 2014, ανετράπη, γιατί το πρώτο εξάμηνο του 2015 τα πράγματα εκτροχιάστηκαν. Το ασφαλιστικό πρέπει να γίνει ανταποδοτικό και δίκαιο», ανέφερε.

Όπως είπε, για παράδειγμα ένας δικηγόρος, που έχει 10.000 ευρώ καθαρό εισόδημα, αν του αφαιρέσεις εισφορές και φόρο θα του μένουν περίπου 400 ευρώ το μήνα.

protothema.gr