Σολτς προς Τσακαλώτο: Μετά το τέλος του προγράμματος οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος, σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ, ανέφερε ότι «θα περιμένουμε την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους», η οποία αναμένεται στα μέσα Ιουλίου και στη συνέχεια «θα ασχοληθούμε με τη βιωσιμότητα του χρέους μετά το τέλος του προγράμματος».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιοχάνες Μπλάνκενχάιμ σημείωσε ότι το Βερολίνο αναμένει ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό πρόγραμμα από την Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική πλευρά θα μπορούσε να φανταστεί τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης χρέους της Ελλάδας χωρίς νέους όρους, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου παρέπεμψε στην προβλεπόμενη διαδικασία και παρακάλεσε για υπομονή.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η συνάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς με τον έλληνα ομόλογό του, η οποία διήρκησε από τις 11 ως τις 12 πραγματοποιήθηκε με κάθε μυστικότητα. Η μόνη τεκμηρίωση ότι όντως πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη είναι η ανάρτηση μιας φωτογραφίας στο twitter με τον εξής τίτλο: «Με καλές συνομιλίες προς μια νέα δυνατή σχέση.»

Ερωτηθείς στο κυβερνητικό μπρίφινγκ της Παρασκευής για το περιεχόμενο της συνομιλίας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών απέφυγε να δώσει την όποια πληροφορία. Στάση σιγής τηρεί και η ελληνική πλευρά. Το γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου διεμήνυσε ήδη από χθες το απόγευμα ότι ο υπουργός δεν πρόκειται να προβεί σε δηλώσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα.  Κατά τους ίδιους παράγοντες, στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων επί όλων των ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και της ευρωπαϊκής πολιτικής, και αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

«Με καλές συνομιλίες προς μια νέα ισχυρή σχέση – Ο ομοσπονδιακός Υπ. Οικονομικών Όλαφ Σολτς συναντά τον Έλληνα Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Βερολίνο», αναφέρει το tweet του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

liberal.gr