Ο Χρ. Σπίρτζης απέκλεισε δημοσιογράφο από την ενημέρωση του υπουργείου

Μία πρωτοφανή απόφαση έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υποδομών, κ. Σπίρτζης, καθώς η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου ανακοίνωσε σήμερα στον διαπιστευμένο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Αχιλλέα Τόπα, ότι εφεξής δεν πρόκειται να ενημερώνεται για τις δράσεις του Υπουργείου.

Όπως σημειώνει ο ίδιος ο δημοσιογράφος, ενημερώθηκε σήμερα το απόγευμα ότι δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις από το υπουργείο Υποδομών μετά από εντολή του κ. Σπίρτζη, ενώ υποστηρίζει ότι έχει δοθεί εντολή σε διάφορες ΔΕΚΟ, όπως ο ΟΣΕ και η ΣΤΑΣΥ, να σταματήσουν επίσης να του στέλνουν ενημερώσεις. Και όλα αυτά, δίχως καμία αιτιολόγηση…

Σημειώνεται ότι ο Αχιλλέας Τόπας έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες 2-3 επιστολές στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και το γραφείο του διοικητή, Κωνσταντίνου Λιντζεράκου, με συγκεκριμένα ερωτήματα για τη διαδικασία μετεγκατάστασης οργανικών μονάδων της ΥΠΑ, από το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού. Όπως τονίζει ο κ. Τόπας, δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Σε μία από τις επιστολές, ο κ. Τόπας επισημαίνει πως το γεγονός ότι ο κ. Λιντζεράκος αρνείται να μιλήσει σε κανέναν δημοσιογράφο είναι πρωτοφανές.

Ο Αχιλλέας Τόπας ενημέρωσε προφορικά για το θέμα την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Μαρία Αντωνιάδου, ενώ έχει απευθυνθεί και εγγράφως στην ΕΣΗΕΑ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει αύριο. Παράλληλα, έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση για το θέμα από το υπουργείο Υποδομών.

Το θέμα αποκάλυψε με ανάρτησή του στο twitter ο δημοσιογράφος κ. Άρης Πορτοσάλτε

liberal.gr