Επιβεβαιώθηκε η σκευωρία της Novartis: Και με τη βούλα επιστρέφει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη

 

Έριξαν την αυλαία της σκευωρίας για την υπόθεση της Novartis οι βουλευτές της πλειοψηφίας. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που ανακοίνωσε ο Θ. Δρίτσας, μιλώντας, με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, «η επιτροπή δέχεται ότι δεν έχει η ίδια η Βουλή την αρμοδιότητα να διώξει πράξεις δωροληψίας -δωροδοκίας  και πράξεις νομιμοποίησης  παράνομων εσόδων από εγκληματικές ενέργειες που φέρονται ότι τελέστηκαν από τους εμπλεκόμενους. Ως εκ τούτου η επιτροπή αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης».

Με λίγα λόγια, επιβεβαιώθηκε το απόλυτο φιάσκο αλλά και η προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης, από την στιγμή που δεν κλήθηκε κανένας μάρτυρας, ούτε φυσικά εξετάστηκε κανένα στοιχείο.

Σύμφωνα, πάντως, με τον πρόεδρο της Επιτροπής  Θ. Δρίτσα η απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. «Η απόφαση της πλειοψηφίας εξαντλεί όλα τα περιθώρια οι αθώοι να δικαιωθούν και να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι, και ενδεχομένως οι ένοχοι να δικαστούν και το πολιτικό σύστημα μέσα από αυτή τη διαδικασία να έχει κάνει ένα βήμα για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας», προσέθεσε ο ίδιος, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Πλέον, η επιτροπή θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 24 του μήνα στις 5 το απόγευμα με θέμα την έγκριση του τελικού πορίσματος, ενώ θα ακολουθήσει η κατάθεση του πορίσματος στην Ολομέλεια. Στο μεταξύ, μέχρι την Τρίτη αναμένεται να κατατεθούν τα πορίσματα- απόψεις της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παρασκευόπουλος είχε παραδεχτεί ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης κατόπιν των εισηγήσεων του ίδιου και του εισηγητή των ΑΝΕΛ, Γιώργου Λαζαρίδη, είναι η «αναρμοδιότητα».

Του Αλέξανδρου Διαμάντη  liberal.gr