Νέα επίθεση Τσελίκ σε Καμμένο: Είναι κωμικός πολιτικός

Νέους χαρακτηρισμούς προς τον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, δίνοντας συνέχεια στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσελίκ αποκάλεσε τον Π. Καμμένο «κωμικό πολιτικό», σημειώνοντας ότι «έχουμε δει σε ποιες προβοκάτσιες έβαλε την υπογραφή του τον τελευταίο μήνα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Π. Καμμένος είναι «ρατσιστής» και για αυτό συμπεριφέρεται στο υπουργείο Άμυνας σαν να είναι «υπουργείο Πολέμου».

Ο Ομέρ Τσελίκ σημείωσε ακόμα ότι οι ενέργειες του Π. Καμμένου θα βλάψουν τελικά την Ελλάδα και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τις καταδικάσει.

«Η ΕΕ είναι όμηρος της “νότιας Κύπρου”»

Παράλληλα, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση «Όμηρο» της Κύπρου, μετά την έκθεση της Κομισιόν για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο κ. Τσελίκ ενημέρωσε ότι θα αποστείλει επιστολή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα καταγράφει τη δυσαρέσκειας της Τουρκίας για την έκθεση, την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «αρκετά μακριά από ενθαρρυντική».

«Όσον αφορά την Κύπρο» η έκθεση της Κομισιόν «εξακολουθεί να στερείται αρχών» είπε ο κ. Τσελίκ σημειώνοντας ότι η «τόσο μεγάλη ΕΕ είναι όμηρος της “νότιας Κύπρου”».

Κατηγόρησε την ΕΕ ότι απομακρύνεται από τις αξίες της και πρόσθεσε ότι «δεν τίθεται ζήτημα όσον αφορά στο να λαμβάνει η Κύπρος αποφάσεις από μόνη της στην περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Τσελίκ, η Τουρκία δεν φοβάται την κριτική αλλά «εδώ δεν βλέπουμε μια κριτική γραμμένη σε αντικειμενική γλώσσα».

Υπενθυμίζεται ότι έκθεση της Κομισιόν, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

liberal.gr