Mεγάλος αριθμός συλλήψεων για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη [εικόνες]

Σε μεγάλο αριθμό συλλήψεων, για τα δεδομένα της Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου και ταυτοποιήσης αρκετών άλλων, προέβη σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, αριθμός ο οποίος αναμένεται να μεγαλώσει καθώς η Αστυνομία έχει προχωρήσει στην ταυτοποίηση και άλλων ατόμων που συμμετείχαν στα χθεσινοβραδινά επεισόδια και αναζητούνται..

Οι μέχρι στιγμής συλληφθέντες κατηγορούνται κατά περίπτωση για στάση, διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και απόπειρες σωματικής βλάβης.

Αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του το Συντονιστικό Όργανο των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου που διοργάνωσε τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση, τη διαδήλωση και την πορεία στη Μυτιλήνη και «καταδικάζει απερίφραστα τα όσα συνέβησαν μετά από την πορεία, και ιδιαίτερα σε δημοσιογράφους που εργάζονταν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης».

Καταγγελίες αστυνομικών για τα επεισόδια: Μας είπαν να είμαστε αδρανείς

Στην καταγγελία πως είχαν εντολές να μείνουν αδρανείς ενώ δέχονταν προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, αναφερόμενοι στα επεισόδια που έλαβαν χώρα την Πέμπτη στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αστυνομικοί είχαν εντολή να μην αντιδράσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να τραυματιστούν. Εξαιτίας της συγκεκριμένης τακτικής, «τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, συνοδεύει την ανακοίνωσή της από φωτογραφίες που απεικονίζουν τις ζημιές ου υπέστησαν τα λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί αναφέρουν πως για τη συντήρηση των λεωφορείων έχουν πληρώσει πολλές φορές από την τσέπη τους, καθώς πρόκειται για το «υπηρεσιακό μας σπίτι».

Παράλληλα προτείνουν πως την επόμενη φορά που θα γίνουν φθορές σε λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ., το κόστος να επιβαρύνει τον επικεφαλής των μέτρων «όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας».

Οι αστυνομικοί προτείνουν να μην γίνεται μετακίνηση δυνάμεων «αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό».

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών:

«Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα χθεσινά επεισόδια στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων διαμαρτυρίας λόγω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έλαβαν μέτρα τάξης έγιναν στόχοι επιθέσεων για αρκετές ώρες από τους διαδηλωτές, μεγάλο μέρος των συναδέλφων αυτών είναι μέλη της Ένωσής μας.

Για ορισμένους, οι οποίοι δεν έχουν επαφή μάλλον με την πραγματική αστυνομία αυτό μπορεί να είναι κάτι ανεκτό, εμείς όμως οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής:

Οι συνάδελφοι μας καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν εντολές να μείνουν για αρκετή ώρα αδρανείς στις επιθέσεις που εκδηλώνονταν εις βάρος τους με κίνδυνο τραυματισμού τους.

Τα υπηρεσιακά λεωφορεία υπέστησαν σοβαρές φθορές εξαιτίας της τακτικής αυτής.  Απλά αναφέρουμε ότι για την συντήρησή τους πολλές φορές έχουν πληρώσει οι αστυνομικοί από την τσέπη τους, αφού τα οχήματα είναι το υπηρεσιακό τους σπίτι.

Πράγματα προφανώς αδιάφορα για τους ιθύνοντες!!!

Προτείνουμε λοιπόν σε ανάλογες περιπτώσεις:

Σε περιπτώσεις φθοράς υπηρεσιακών οχημάτων οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα θα είναι ευθύνη του επικεφαλής των μέτρων η επισκευή του να τον επιβαρύνει εξ’ ολοκλήρου, όπως βαρύνει τους συναδέλφους η απώλεια ή η φθορά κάποιου υπηρεσιακού είδους, ώστε να μάθουν να μην παίζουν με την αξιοπρέπεια μας.

Να μην μετακινούνται δυνάμεις τόσο μακριά από τα σπίτια τους αφού έχουν διακοσμητικό ρόλο και ας αγοράσουν λεωφορεία να τα βάζουν μπροστά ώστε να τα σπάνε ανενόχλητοι, για να μην υφίστανται οι αστυνομικοί τόσο την καταπόνηση όσο και τον εξευτελισμό.

Σε περιπτώσεις τραυματισμών που υπερβαίνουν το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό καθήκον να προβλεφθεί ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο που να μην επιτρέπει στον εκάστοτε επικεφαλή να μας θεωρεί αναλώσιμους.

Εν κατακλείδι σταματήστε να μας βάζετε να κάνουμε τον «στόχο» για να δείχνουν κοινωνικό πρόσωπο αυτοί οι οποίοι νομοθετούν κάθε μέρα εναντίον του ελληνικού λαού».

eleftherostypos.gr