Πολιτευτής των ΑΝΕΛ κατηγορείται ότι εκβίασε δικηγόρο στο Ηράκλειο

Ο καταγγέλλων ισχυρίζεται ότι του ζήτησε χρήματα δήθεν για να μεσολαβήσει στο ΣΔΟΕ που υποτίθεται ότι «ξεσκόνιζε» τις υποθέσεις του

Έναν πρώην υποψήφιο βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. αναζητά η Ασφάλεια Ηρακλείου, μετά την καταγγελία που υπέβαλε γνωστός δικηγόρος της πόλης, ότι τον εκβίασε και προσπάθησε να τον εξαπατήσει, ζητώντας του χρήματα δήθεν για να μεσολαβήσει στο ΣΔΟΕ που υποτίθεται ότι «ξεσκόνιζε» τις υποθέσεις του!

Ο δικηγόρος προσποιήθηκε ότι συμφώνησε, όταν ο πολιτευτής που τον επισκέφθηκε μαζί με έναν λογιστή που έχει παρελθόν σε ποινικές υποθέσεις και του ζήτησαν 2.000 ευρώ για να τον βοηθήσουν να αποφύγει τις υποτιθέμενες κυρώσεις. Όμως, πήγε κατευθείαν στην Ασφάλεια, διηγήθηκε τι συνέβη και οι αστυνομικοί του 2.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να τα παραδώσει στους εκβιαστές.

Στο ραντεβού εμφανίστηκε μόνο ο λογιστής, ο οποίος συνελήφθη με το προσημειωμένο ποσό, φέρεται να παραδέχθηκε ότι ενεπλάκη στην υπόθεση έναντι αμοιβής από τον πολιτευτή και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Η έρευνα για τον εντοπισμό του υποψήφιου βουλευτή βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

protothema.gr