Η Αυγή: Ψήφιση της τυχόν συμφωνίας με τα Σκόπια από 180 θέλει η Κομισιόν

Σενάρια για υπερψήφιση της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ με 180 βουλευτές, είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της συνάντησης των κ.κ Τσίπρα και Ζάεφ στη Σόφια στις 17 Μαίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Αυγής», η οποία επικαλείται ανώτερες κυβερνητικές πηγές, η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, τάσσονται υπέρ αυτού του σεναρίου.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εφημερίδα γράφει συγκεκριμένα ότι:

«Σύμφωνα, μάλιστα, με ασφαλείς πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δέκτης καλοπροαίρετων εισηγήσεων και παραινέσεων να ζητήσει την υπερψήφιση τυχόν συμφωνίας για το “Μακεδονικό” με πλειοψηφία 180 βουλευτών. Κοινός παρονομαστής των εισηγήσεων αυτών είναι να πρόκειται για μια συμφωνία που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση. Την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας με 180 βουλευτές φέρεται να υποστηρίζει η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντ. Μογκερίνι. Μάλιστα, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης».

liberal.gr