Καταργούν και τον Νόμο της βαρύτητας με… ένα άρθρο

 

Αν κάτι μάθαμε από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρείται πλέον ως απίθανο. Εδώ και 3,5 χρόνια έχουμε δει τα πλέον ακραία πράγματα. Έχουμε δει υπουργούς, ακόμη και τον πρωθυπουργό, να υπερασπίζονται καταστάσεις που ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας με τόση θέρμη, που κάποιοι – ελπίζουμε όχι πολλοί – να σκέφτονται «ρε συ μήπως έχουν δίκαιο»;

Το μόνο που ακόμη δεν έχουμε δει είναι να… πετάει ο γάιδαρος, αλλά όσο θα πλησιάζει η ημέρα των εκλογών ζούμε με την ελπίδα ότι… θα το δούμε και αυτό.

Υπουργοί και βουλευτές το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να υπόσχονται πράγματα που ούτε κατά διάνοια μπορούν να υλοποιηθούν. Ένα εξ αυτών είναι η προγραμματισμένη μείωση των συντάξεων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν δηλώσει ότι «θα το επαναδιαπραγματευτούμε», έστω και αν ο καθ’ ύλην υπουργός έχει δηλώσει κατηγορηματικά προσφάτως ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα και ότι έχει ψηφιστεί θα εφαρμοστεί.

Από την άλλη επιχειρούν και πάλι στα λόγια να αλλάξουν τον ΕΝΦΙΑ. Ναι καλά θυμάστε … αυτόν «τον παράλογο φόρο που δεν βελτιώνεται αλλά καταργείται», όπως έλεγε ο λαλίστατος πρωθυπουργός προ του 2015. Κάποιοι στο Μέγαρο Μαξίμου, πιθανόν ο σύμβουλος του Αλ. Τσίπρα για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Ν. Καρανίκας, μετά την Selfie με την drag queen Τάνια Κέλλη, έριξε την φαεινή ιδέα για ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Τι σκέφτηκαν οι ευφυείς σύμβουλοι; Να χαρίσουν όλον τον ΕΝΦΙΑ σε αυτούς που ούτως ή άλλως πλήρωναν ελάχιστα – το πολύ μέχρι 100 ευρώ το χρόνο – και το κενό που θα δημιουργηθεί να το καλύψουν από εκείνους που όλο αυτό το διάστημα σηκώνουν το μεγάλο βάρος. Απλοϊκή και κουτοπόνηρη η σκέψη. Όλοι αυτοί που δεν θα πληρώσουν τίποτε μπορεί και να μας ψηφίσουν, οι άλλοι που θα επιβαρυνθούν δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να είναι ψηφοφόροι μας. Το εν λόγω σχέδιο, πολύ δύσκολα θα περάσει από την τρόικα, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει. Καταδεικνύει όμως σε όλο της το μεγαλείο τον τρόπο σκέψης τους. Και δεν είναι άλλος από το να στοχεύσουν μία συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και εκεί να δώσουν γη και ύδωρ προκειμένου να τους πάρουν με το μέρος τους.

Η ψήφος αγιάζει τα μέσα, είναι το σύνθημα πλέον που κυριαρχεί στο Μαξίμου και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, αυτό θα γιγαντώνεται και θα δούμε σημεία και τέρατα.

Του Θανάση Παπαδή

liberal.gr