Στην Ιμβρο με τον Πατριάρχη ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Για τα θυρανοίξια παρεκκλησίου [εικόνες]

Στα θυρανοίξια του παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ίμβρο, που θα τελεστούν σήμερα, Τρίτη, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά το ατύχημα που είχε χθές στους Κήπους με το διαβατήριο του που το είχε ξεχάσει, έφθασε στην Ιμβρο αργά το βράδυ. Σήμερα οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Αγίων Θεοδώρων υποδέχθηκαν τον Κ.Μητσοτάκη με την συζυγό του Μαρέβα με παιδικά τραγούδια. Ενω ήταν ιδιαίτερη η στιγμή, όταν τα τέσσερα κορίτσια που αποτελούν και τα μοναδικά παιδιά του ελληνικού νηπιαγωγείου, τραγούδησαν για την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους Ελληνες εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν. Αμέσως μετά, ξεναγήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού, αλλά και στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Πατριάρχης, όπως και σε ένα μικρό μουσείο που έχουν αφιερώσει οι κάτοικοι του χωριού στη ζωή και το έργο του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξήρε το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρη στις προσπάθειες του οποίου οι Έλληνες της Ίμβρου, όπως είπε, επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στο νησί τους. Είναι ενδεικτικό ότι από 168 εναπομείναντες Έλληνες το 2000, σήμερα στο νησί κατοικούν μόνιμα περισσότεροι από 550 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους 39 μαθητές και 13 βρέφη, που γεννήθηκαν στο νησί.

Μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε στα πλακόστρωτα δρομάκια της Ίμβρου.

 

Πηγή:  iefimerida.gr