«Τι να κάνει;» η απάντησή του για τις δηλώσεις Σταθάκη ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα μείωση των φόρων στα καύσιμα

Τους φόβους του ότι θα υπάρχει επιτήρηση και πόσο αυστηρή θα είναι αυτή διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Αιμίλιο Περδικάρη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς.

«Δεν φοβάμαι το 4ο Μνημόνιο με την έννοια της αδειοδότησης, εκείνο που φοβάμαι και θα είναι πραγματικότητα είναι ότι θα έχουμε επιτήρηση και πόσο αυστηρή θα είναι αυτή» είπε χαρακτηριστικά τοποθετώντας ως πολύ σημαντικό το θέμα του χρέους.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μια χώρα που έχει το δεύτερο μεγαλύτερο χρέος μετά την Ιαπωνία… τα πάντα εξαρτώνται από το θέμα του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Δημαράς ενώ στην παρατήρηση για το χρέος ότι «μας οδηγεί στην διαρκή επιτήρηση» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «ε, βέβαια».

Στη συνέχεια, βέβαια, επέρριψε ευθύνες για το υψηλό χρέος στην κυβέρνηση Καραμανλή. «Τη διακυβέρνηση Καραμανλή πληρώνουμε γιατί τότε αυξήθηκε το δημόσιο χρέος και κατέρρευσε το ασφαλιστικό σύστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα των αυξημένων τιμών των καυσίμων και τη δήλωση Σταθάκη ότι τώρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μείωση των φόρων, ο κ. Δημαράς παρατήρησε «τι να κάνει; Αν το κάνει αυτό θα πρέπει να δει πώς θα καλύψει το κενό των φόρων που θα προκύψει. Δεν μπορείς να παρακολουθείς τις διακυμάνσεις και να αλλάζεις τους φόρους. Οι φόροι αυτοί προβλέονται από τα Μνημόνια».

protothema.gr