«Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα» -Πώς διαβάζει η ΝΔ τη δημοσκόπηση της Rass |

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εγκαταλείψει το κυβερνών κόμμα εκτιμά η Πειραιώς αναλύοντας τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Rass για λογαριασμό του Action 24.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία αποτυπώνεται σαφώς από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης ότι 4 στους 10 πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές δηλώνουν με κάθε τρόπο την απαρέσκεια και την αποστροφή τους για το συγκεκριμένο κόμμα.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν από συγκεκριμένα ευρήματα και τις απαντήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα:

  • Το 29,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λένε ευθαρσώς ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν κάποιο άλλο κόμμα (το οποίο και κατονομάζουν), ενώ το 9,1% δηλώνει αποφασισμένο να μην πάει καν στην κάλπες. Συγκεκριμένα το 10,8% δηλώνει ότι θα ψηφίσει ΝΔ, το 5,5% ΚΙΝΑΛ, το 3,3% ΚΚΕ, το 2,3% Ενωση Κεντρώων, το 2,2% ΧΑ, και το 5,4% κάποιο άλλο κόμμα.
  • Το 35,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η κατάσταση όχι μόνον δεν θα βελτιωθεί αλλά ότι θα επιδεινωθεί μετά την υποτιθέμενη καθαρή έξοδο του Αυγούστου, γεγονός που πιστοποιεί ότι ουδόλως πείθονται από το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης.
  • Το 37,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να επιδιώξει λύση του Σκοπιανού τώρα, γιατί δεν έχουν καν πεισθεί ότι είναι ευνοική η σημερινή συγκυρία.
  • Το 30% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επικροτούν το αίτημα να γίνουν άμεσα εθνικές εκλογές -και μάλιστα με το επιχείρημα η κυβέρνηση δεν έχει πλέον νομιμοποίηση να δεσμεύει το μέλλον της χώρας-, διαφωνώντας έτσι ριζικά με την επιθυμία του κ. Τσίπρα να εξαντλήσει την τετρατία.

Επίσης, με βάση την ίδια δημοσκόπηση επιβεβαιώνεται, από την ανάλυση που κάνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η απόλυτη πολιτική κυριαρχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με διψήφια και διαρκώς διευρυνόμενη διαφορά. Η ΝΔ φαίνεται και σε αυτήν την έρευνα να διασφαλίζει την αυτοδυναμία, καθώς στο 29,7% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου (έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ) θα πρέπει προφανώς να προστεθεί και ένα σημαντικό ποσοστό του 14,3% των πολιτών που περιλαμβάνονται στην λεγόμενη αδιευκρίνιστη ψήφο. Είναι δε εντυπωσιακό ότι το 70% των πολιτών προεξοφλεί ότι η ΝΔ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, οποτεδήποτε και αν γίνουν εκλογές, γεγονός που εξηγεί ασφαλώς και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καθυστερήσει όσο μπορεί τη διενέργεια εθνικών εκλογών.  Πόσο μάλλον όταν την ήττα του κυβερνώντος κόμματος θεωρούν βέβαιη ακόμη και οι ίδιοι οι πρώην ψηφοφόροι του σε ποσοστό 58,2% !

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ακόμα ότι η ίδια έρευνα επιβεβαιώνει ότι πάνω από το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (δηλαδή περί τις 4 ποσοστιαίες μονάδες του εκλογικού σώματος)  έχουν ήδη μετακινηθεί απευθείας στη ΝΔ. Αυτό δεν φαίνεται μόνον από τις λεγόμενες συσπειρώσεις όπου το 10,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές της ΝΔ. Επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι το 13,4% των πρώην ψηφοφόρων του κ. Τσίπρα δηλώνουν σήμερα ότι ο Κ.Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και από ένα εξίσου εντυπωσιακό στοχείο: Μόνο το 37,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί και πιστεύει ότι ο κ. Τσίπρας “μιλά τη γλώσσα της αλήθειας”, με το 49,4% να απαντά κανείς και το 10,3% να δηλώνει ότι την αλήθεια τι λέει ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:  iefimerida.gr