Ζουν το μύθο της εξουσίας, αδιαφορούν για τους πολίτες

Παρακολουθώντας την πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων διαπιστώσαμε ότι ο κ. Τσίπρας «ζει το δικό του μύθο» για να χρησιμοποιήσουμε ένα επιτυχημένο διαφημιστικό σλόγκαν του κλάδου.

Γράφει ο Πάνος Αμυράς*

ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ διαφορετικά το γεγονός ότι στην ομιλία του υποστήριξε ότι επί των ημερών του σταμάτησε την κατάρρευση της οικονομίας όταν παρέλαβε τη χώρα με ανάπτυξη 0,8% και την έριξε στα βράχια της ύφεσης και των νέων Μνημονίων. Αυτά όμως είναι παρελθόν και γνωρίζουν όλοι οι πολίτες το λογαριασμό που άφησε η διαπραγμάτευση του 2015. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εκτιμήσεις του πρωθυπουργού για το μέλλον.

Η ΛΕΞΗ αυταπάτη μάλλον δεν μπορεί να αποδώσει πλήρως τα όσα ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «η λιτότητα τελειώνει και αρχίζει η δυνατότητα της επέκτασης από το 2019 κιόλας, αυτό σημαίνει ότι διανοίγονται δυνατότητες σταδιακής μεν, αλλά ουσιαστικής φορολογικής ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

 ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ δηλαδή που θα εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις κατά 18% περιορίζοντας τα εισοδήματα των δικαιούχων κατά 1,8 δισεκατομμύρια ο πρωθυπουργός υπόσχεται τέλος της λιτότητας! Επίσης δηλώνει ότι θα ξεκινήσει φορολογικές ελαφρύνσεις όταν έχει υπογράψει την περικοπή του αφορολόγητου ορίου στις 5.600 ευρώ που θα αυξήσει τους φόρους ακόμη και για τους χαμηλόμισθους των 550 ευρώ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ζει το μύθο» της συνολικά και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να φύγει νωρίτερα από τον Μάιο του 2019 όταν ο κ. Τσίπρας θα υποχρεωθεί να κάνει τις εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές. Μόνο που η εικονική πραγματικότητα την οποία έχουν κατασκευάσει το Μαξίμου και οι υπουργοί δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ αναψυχής του ζεύγους Καμμένου στο Μόντε Κάρλο ακολουθείται από πρωτοφανείς ύβρεις επειδή κάποιοι βουλευτές της Ν.Δ. τόλμησαν να καταθέσουν ερώτηση στη Βουλή για τον ταξιδιάρη υπουργό Αμυνας.

Οι Σύλλογοι των Μακεδόνων που αγωνιούν για την ονομασία των Σκοπίων μετατρέπονται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο σε «μορφώματα» που αντιδρούν.

Οι φασίστες που χτύπησαν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και έφυγαν ανενόχλητοι χωρίς να παρέμβουν οι αστυνομικές δυνάμεις βαπτίζονται από το Μαξίμου «παρακρατικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας».

ΠΑΣ ΜΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., εχθρός της Δημοκρατίας και της χώρας. Το δόγμα του απολυταρχισμού, που πολύ εύστοχα εκφράσθηκε από τη γνωστή πλέον δήλωση της συζύγου του πρωθυπουργού ότι «έχουμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία» απλώνεται σε όλο το δημόσιο βίο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ δεν θα αφήσουν εύκολα τις καρέκλες τους. Τώρα δεν κυβερνούν απλώς αλλά εξουσιάζουν και προσπαθούν να καθυποτάξουν Δικαιοσύνη, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οικονομία στα δικά τους μέτρα.

ΜΟΝΟ ΠΟΥ με αυτόν τον τρόπο διακυβέρνησης η απόσταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. μεγαλώνει από τον πολίτη. Μπορεί να χαίρονται για τις καρέκλες τους όμως ταυτόχρονα μεγαλώνουν την έκταση της ήττας τους. Το δυσάρεστο είναι ότι στην προσπάθειά τους να κρατηθούν δεν θα διστάσουν μπροστά σε οτιδήποτε και πέφτοντας από την εξουσία θα διαλύσουν τα πάντα για να δυσκολέψουν την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. Ελπίζουμε να έχουν γνώση οι φύλακες, γιατί οι μύθοι συνήθως δεν έχουν καλό τέλος.

*O Πάνος Αμυράς είναι ο διευθυντής του Ελεύθερου Τύπου

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής