ΝΔ: Ο Α. Τσίπρας δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για δέσμευση που ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα

Ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, απηύθυνε η Νέα Δημοκρατία, επαναλαμβάνοντας τη θέση της για τη μια λύση ενιαία και συνολική.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση πως είναι πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις, προκειμένου να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, ενώ ξεκαθαρίζει ότι ο κ. Τσίπρας δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η κυβέρνηση Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, για να κρατηθεί μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία, εμφανίζεται πια πρόθυμη να κάνει βαριές εθνικές υποχωρήσεις. Γι’ αυτό βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και αναζητεί απεγνωσμένα άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

Η ΝΔ είναι ξεκάθαρη. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: Αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων, αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου και μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων. Η εκχώρηση “Μακεδονικής εθνότητας” και “μακεδονικής γλώσσας” δεν είναι αποδεκτή.

Ξεκάθαρη είναι και η προειδοποίησή μας στον κ. Τσίπρα. Δεν διαθέτει καμία πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα μας σε μία διεθνή συμφωνία που θα ζημιώνει τα εθνικά συμφέροντα».

Για πατριδοκαπηλεία και προσπάθεια διχασμού των Ελλήνων κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή την ανακοίνωση της, όπου προχώρησε σε ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Για πατριδοκαπηλεία κατηγορεί το Μαξίμου τη Νέα Δημοκρατία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Η ΝΔ για ακόμη μία φορά παίζει το χαρτί της πατριδοκαπηλείας και προσπαθεί να διχάσει τους Έλληνες, μήπως και κρύψει την αδυναμία της να αρθρώσει σαφή και υπεύθυνη θέση στο ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαιτίας των εσωτερικών της διαφορών.

Το ερώτημα λοιπόν για τον κ. Μητσοτάκη είναι απλό και σαφές: Η «ενιαία και συνολική» λύση που ζητά, θα πρέπει να είναι στη βάση της σύνθετης ονομασίας, που διαπραγματεύθηκαν και οι κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Δηλαδή με χρήση και του όρου «Μακεδονία»; Ναι ή όχι;
Τελικά, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια σύνθετη ονομασία προτιμά; Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κυριάκος Σαμαράς;»

liberal.gr