Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας

Η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Και όπως συμβαίνει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, χαμένος είναι αυτός που τα βάζει με την αλήθεια.

Τις τελευταίες ημέρες ο πρωθυπουργός προσπαθεί να χτίσει ένα νέο «success story», υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος θα είναι ο πολιτικός που θα βγάλει τη χώρα από τα Μνημόνια, βελτιώνοντας τη ζωή των πολιτών. Ομως, ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πολιτικός που εμπόδισε την έξοδο της Ελλάδας από τα Μνημόνια το 2015 και ευθύνεται για την παράταση της λιτότητας τουλάχιστον έως το 2022.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του Μαξίμου να εξωραΐσει την εικόνα της οικονομίας δεν πείθει κανέναν. Για παράδειγμα, διέθεσε ποσό 700 εκατ. ευρώ ως κοινωνικό μέρισμα, όταν εξόντωσε φορολογικά τους πολίτες και ιδίως τους οικονομικά ασθενέστερους μέσω των έμμεσων φόρων και επιπλέον κόβει το ΕΚΑΣ στα 35 ευρώ, που ήταν ένα καταφύγιο για χιλιάδες αναξιοπαθούντες.

ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει ως σχέδιο να μειώσει μισθούς και συντάξεις και να «πετσοκόψει το κοινωνικό κράτος για να μειώσει τους φόρους σε λίγους», αλλά και πάλι ο κ. Τσίπρας συγκρούεται με την αλήθεια. Γιατί αυτός που υπέγραψε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων είναι ο ίδιος. Αυτός συμφώνησε και ψήφισε την περικοπή των συντάξεων μέσω κατάργησης της προσωπικής διαφοράς από 1/1/2019, καθώς και τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.600 ευρώ, πράγμα που ισοδυναμεί με μειώσεις αποδοχών ακόμα και για όσους παίρνουν 500 ευρώ το μήνα.
Οι δαπάνες για την Υγεία περιορίστηκαν σημαντικά, σε αντίθεση με το σπάταλο, πελατειακό κράτος που διογκώθηκε, οι πλούσιοι έμειναν στο απυρόβλητο και οι φτωχοί έγιναν φτωχότεροι. Επομένως, δεν πείθει η ρητορική Τσίπρα για τη «σκληρή Δεξιά που καραδοκεί».

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ύστερα από οκτώ μνημονιακά χρόνια, αντιλαμβάνονται ότι έχουν πληρώσει πάρα πολύ ακριβά την τριετή περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα. Γιατί μπορεί τον Αύγουστο του 2018 να τελειώνουν οι μνημονιακές υποχρεώσεις των δανειστών προς τη χώρα μας, ωστόσο τα επώδυνα μέτρα λιτότητας που έχει υπογράψει και ψηφίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., με δύο μάλιστα Μνημόνια, δυστυχώς θα παραμείνουν για πολλά ακόμα χρόνια.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ απαιτείται αλλαγή πολιτικής με μέτρα που δεν θα επιβάλλει η τρόικα, αλλά θα χρειάζεται η κοινωνία. Πώς δηλαδή το Δημόσιο θα γίνει καλύτερο και φιλικότερο για τους πολίτες και τους επενδυτές, πώς η δημόσια Υγεία και η δημόσια Παιδεία θα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών, πώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία…

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ και το μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η Νέα Δημοκρατία. Γιατί ο Αλ. Τσίπρας επένδυσε στα ψέματα και εισπράττει τώρα τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής από τους ψηφοφόρους. Και η Ν.Δ. αποτελεί την ισχυρή δύναμη που μπορεί να ακυρώσει τις παθογένειες του παρελθόντος, έχοντας μάθει από τα λάθη της και χτίζοντας μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής