Κρίση διαρκείας στους ΑΝΕΛ για τη Μακεδόνια

Πολλά τα νεύρα, μαθαίνουμε, στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Όχι μόνο τώρα που υπογράφηκε η συμφωνία κι έχουν γίνει όσα έγιναν. Αλλά και πριν από αυτήν, πριν καν κι από την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ την περασμένη εβδομάδα δεν ήταν και τόσο… ήσυχη όπως μας λένε οι αυτήκοοι μάρτυρες.

Μάλιστα, τότε οι θέσεις ήταν γεμάτες καθώς δεν είχαν φύγει οι Δημήτρης Καμμένος και Μανταλένα Παπαδοπούλου, ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ο ένας, εκτός της πολιτικής η δεύτερη.

Σύμφωνα με πληροφορίες σ’ εκείνη τη συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ κι ενώ η σκληρή γραμμή του προέδρου ήταν να επιτίθενται κατά βούληση κατά της συμφωνίας, ακούστηκε η φωνή της Ελενας Κουντουρά σε άλλο μήκος κύματος.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού εξέφρασε την άποψη ότι είναι μια καλή συμφωνία αυτή με τα Σκόπια.

Τότε… ποιος είδε το Πάνο και δεν τον φοβήθηκε. Ο Καμμένος επιτέθηκε στην Κουντουρά λέγοντας της να μην πει κάτι τέτοιο δημόσια και απαγορεύοντας σε όλους να θέσουν τέτοια θέματα, όπως βεβαίως και να μην καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ.

Το επεισόδιο μεταξύ Καμμένου και Κουντουρά έληξε γρήγορα ενώ αποσοβήθηκε κι ένα ακόμη, αυτό με τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο που κι αυτός τάχθηκε εμμέσως υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Πάντως, μπορεί να έχουν τις απόψεις τους για τη συμφωνία κάποιοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, ωστόσο, δημόσια βγαίνουν πιο σκληροί κι από τον Καμμένο.

Για παράδειγμα η κ. Κουντουρά χθες από την Κρήτη, όπου αποδοκιμάστηκε έντονα σε δηλώσεις της εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας ότι ήταν μια «υποκριτική πράξη» που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Είναι η γραμμή Καμμένου δηλαδή που προσπαθεί να κερδίσει χρόνο στην κυβέρνηση με την ελπίδα να μην περάσει η συμφωνία από το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Οι κακές γλώσσες λένε, πάντως, πως οι βουλευτές που στηρίζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τη συμφωνία απλά… σκέφτονται το πολιτικό τους μέλλον φλερτάροντας με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

tovima.gr