Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου ότι το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, λέει τώρα ο Δανέλλης

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τώρα ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης εξηγεί ότι μιλούσε θεωρητικά για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού με την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις» – Συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού – Την Κυριακή αποφασίζεται η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής

Πυρετός επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς, εν μέσω αμφίσημων δηλώσεων στελεχών του που πυροδοτούν τη σεναριολογία περί ενδεχόμενης στήριξης της κυβέρνησης, συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προετοιμαστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που θα αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον των σχέσεων με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επέστρεψε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου ταξίδεψε για να συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, έχει συγκαλέσεις για τις 6 το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ενώ αργότερα αναμένεται να συνεδριάσει στη Σεβαστουπόλεως και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Τις τελευταίες ώρες επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος μετά τις νέες δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος είπε ότι «Το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση εφόσον δεν συμμετέχουν σε αυτήν οι ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δανέλλης, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει γνωστό ότι εάν φύγει από το Ποτάμι θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα, σε συνομιλίες που είχε με συναδέλφους του υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύτηκαν.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής, ο ίδιος αναφερόταν σε θεωρητική περίπτωση και τα λεγόμενα του είχαν την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις».

Η επίμαχη δήλωση που προκάλεσε σάλο

O βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε δηλώσει, ότι σε περίπτωση και άλλων διαρροών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές

Μάλιστα, είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης και εξειδίκευσε:

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ»

protothema.gr