Νέο σόου έδωσε ο Καμμένος – Μιλά για δημοψήφισμα ή εκλογές για το Σκοπιανό

 

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την αποσύνθεση των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύθηκε να μην κυρωθεί η συμφωνία για το Σκοπιανό από την ελληνική Βουλή…

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 08:30 στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δήλωσε πως υπάρχουν πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι η συμφωνία των Πρεσπών να έχει ισχύ. «Πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, να προχωρήσουν και οι συνταγματικές αλλαγές και ύστερα η συμφωνία να έρθει προς κύρωση στην Βουλή και όταν έρθει θα φροντίσω εγώ να μην κυρωθεί», είπε. Παράλληλα διέψευσε τα σενάρια μη παρουσίας του στην σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, όπως είπε: «Να δηλώσω ξεκάθαρα, ως πρόεδρος ΑΝΕΛ, ότι δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν έρθει με 180 βουλευτές και αλαλάξουν στάση ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ».

«Δεν πρόκειται να έρθει σε κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Αυτό γίνεται ή με την ψήφιση από 180 βουλευτές, ή με δημοψήφισμα ή με εκλογές».«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την άποψη του Ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Για άλλη μία φορά δηλαδή ο κ. Καμμένος στήριξε τις κινήσεις της κυβέρνησης και κατ επέκταση την ίδια την συμφωνία χωρίς να δέχεται την ισχύ της συμφωνίας. Παράλληλα είναι απορίας άξιον τι εννοεί με το ότι θα φροντίσει ο ίδιος να μην κυρωθεί η συμφωνία, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται αισιόδοξο πως θα περάσει ακόμα και χωρίς την συμβολή του Πάνου Καμμένου.

Η απουσία του από το υπουργικό συμβούλιο

Η απουσία του κ. Καμμένου από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, χθες, πυροδότησε εκ νέου τη συζήτηση για το ρευστό πολιτικό σκηνικό, που δεν λέει να καταλαγιάσει.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα δεδομένα προέκυψαν από την απόφαση του Ποταμιού να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ, αλλά και από την τοποθέτηση του μικρού κυβερνητικού εταίρου, κ. Καμμένου, περί αποχώρησης από την κυβέρνηση όταν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια. Στο σύνολό τους οι πολιτικές δυνάμεις επιχειρούν να «χαρτογραφήσουν» τις εξελίξεις έγκαιρα, προκειμένου να αντλήσουν τα μέγιστα οφέλη από αυτές.

Αν και ήδη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει συζητήσεις για την πιθανότητα ενίσχυσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας με βουλευτές του Ποταμιού, η δήλωση του κ. Σπύρου Δανέλλη, του πιο ανοιχτά υποστηρικτικού προς την κυβέρνηση βουλευτή του Ποταμιού, ότι εάν φύγει από το κόμμα του θα παραδώσει την έδρα, έβαλαν φρένο στις συζητήσεις αυτές. Αλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβερνητική ηγεσία που εκτιμούν πως είναι πιο χρήσιμο στον ΣΥΡΙΖΑ ένα φιλικό προς την κυβέρνηση και τις επιλογές της Ποτάμι από την απλή προσχώρηση κάποιων στελεχών του.

eleftherostypos.gr