Κυρ. Μητσοτάκης προς Α. Τσίπρα: Γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές και της νέας διαπλοκής

 

 

Στην ολομέτωπη επίθεση του Αλ. Τσίπρα, περί σύμπλευσης με την ακροδεξιά, χαρακτηρίζοντάς τον «πολιτικό ψεύτη και απατεώνα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ προχώρησε στην πλήρη αποδόμηση, με στοιχεία και έγγραφα, της δήθεν καθαρής εξόδου από τα μνημόνια.

«Η σημερινή επέτειος σηματοδοτεί το χρονικό της ουσιαστικής πολιτικής σας ήττας. Φωνάζατε ‘go back κα Μέρκελ’ και τώρα εκλιπαρείτε για δυο λόγια συμπάθειας και ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη. Πετάξατε στην άκρη τους παλιούς σας συντρόφους για να γίνετε οι εκλεκτοί της νέας διαπλοκής», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, σε μια ρελάνς κατέθεσε μια τροπολογία, η οποία «λέει πολύ απλά να ψηφισθούμε μαζί ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, για να αποδείξουμε ποιος είναι υποκριτής, ποιος λέει την αλήθεια στον Ελληνικό λαό».

«Συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέμματα», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και σημείωσε ότι η χώρα έχει ουσιαστικά εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. «Η κοινωνία αναζητά μια καθαρή έξοδο από τα αδιέξοδα που την οδηγήσατε», τόνισε και επανέλαβε πως μόνη λύση είναι οι εκλογές.

«Ψέματα λέγατε τον Ιανουάριο του ’15, ψέματα λέγατε το Σεπτέμβριο του ’15 ψέματα λέτε και τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Έκανε δε λόγο για «κυβέρνηση οπερέτα» και διερωτήθηκε γιατί ο κ. Καμμένος δεν είναι δίπλα στον κ. Τσίπρα στα υπουργικά έδρανα. «Στο ΝΑΤΟ θα πάτε παρέα; Ο Καμμένος ισχυρίζεται ότι δεν του αρέσει η συμφωνία που έχετε υπογράψει; Είστε αδύναμος πρωθυπουργός υπό προθεσμία», σημείωσε δηκτικά.

Δεν σκεφτήκατε, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ότι σήμερα είναι η επέτειος του 2015 όταν εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό; Τρία χρόνια μετά, συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα…».

«Μπορεί κάποιοι στην οικογένειά σας –μια που αναφερθήκατε και στη δική μου- να θρηνούν κάθε μέρα που το ‘όχι’ έγινε ‘ναι’, αλλά για τους υπόλοιπους είναι μια οδυνηρή επέτειος. Η επέτειος αυτή είναι επέτειος της ουσιαστικής σας ήττας, όχι μόνο της μετάλλαξής σας. Φωνάζατε ‘go back’ κ. Μέρκελ και σήμερα εκλιπαρείτε για ένα χτύπημα στην πλάτη. Λέγατε θα αλλάξετε την Ευρώπη και γίνατε το παιδί για όλες τις δουλειές», είπε.

«Τελειώνετε με την προπαγάνδα και μην προκαλείτε άλλο τους Έλληνες. Και επιτέλους, εσείς και κάποιοι στην Ευρώπη που επιμένουν να σας σιγοντάρουν, δείξτε αν μη τι άλλο, λίγο σεβασμό σε ένα λαό που υποφέρει λόγω των δικών σας τραγικών επιλογών», τόνισε με αυστηρό ύφος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ένα tweet από εκείνες τις μέρες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη. Το όχι θέλει Έλληνες το ναι θέλει προδότες, καιρός να ξεχωρίσουνε τα αγρίμια από τις κότες.

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

liberal.gr