Κυρ. Μητσοτάκης: Ναι στην κατάτμηση των περιφερειών – Τολμήστε ψήφο στους ομογενείς

Ένα ξεκάθαρο «ναι» στην κατάτμηση της Β’ Αθηνών είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του Κλεισθένη, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να κάνει τη δική της υπέρβαση, υπερψηφίζοντας την τροπολογία της ΝΔ για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδειξε έτοιμος ακόμα για τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2018, προειδοποιώντας ότι είναι μάταιες οι επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε κι αν αυτές στηθούν», είπε και προσέθεσε με νόημα: «Θέλετε να τις κάνετε όλες μαζί; Δοκιμάστε θα καταλάβετε ότι η κοινωνία έχει αποφασίσει να σας τιμωρήσει με την ψήφο της. Αν το επιχειρήσετε θα τα χάσετε όλα παντού και μονομιάς».

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση με την εν λόγω τροπολογία υπονομεύει την αυτοδιοίκηση και παράλληλα κανιβαλίζει τους θεσμούς. «Κάνετε δήμους και περιφέρειες πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας. Θεσμοθετείται την μικροπολιτική συναλλαγής και από πολιτικός χορηγός της Χρυσής Αυγής γίνεστε εκλογικός ευεργέτης», συμπλήρωσε ο Κ.υρ Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Κλεισθένη.

Ειδική μνεία έκανε στην τροπολογία για την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, ανακοινώνοντας επίσημα ότι η ΝΔ θα την υπερψηφίσει. Διευκρίνισε ότι το κόμμα του ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευσης και για αυτό πρότεινε να έρθει το σπάσιμο μαζί με την ψήφο των απόδημων. Μίλησε, πάντως, για μία κίνηση, σωστή επιβεβλημένη, ενώ την ίδια ώρα έψεξε την κυβέρνηση για το «φόβο» της να νομοθετήσει τη ψήφο των απόδημων.

«Να δώσουμε τώρα τη δυνατότητα σε εγγεγραμμένους να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Τι φοβάστε και δεν το κάνετε τώρα; Και η σπουδή σας να το παραπέμψετε σε κάποια επιτροπή είναι σαν να το παραπέμπεται στις καλένδες», είπε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση φοβάται την πολιτική ετυμηγορία «των νέων που έδιωξε και κορόιδεψε». «Όπως φοβάστε και την κρίση όσων ζουν στο εξωτερικό και έχουν εμπειρία σύγχρονα κράτη», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δρα αντιδημοκρατικά επειδή δεν επιτρέπει στους κατοίκους του εξωτερικού που δεν έχουν χρήματα να ταξιδέψουν στη χώρα μας και να ψηφίσουν. «Αυτοί που εργαλειοποιούν τα πάντα σε μία ταξική βάση, δεν δέχονται την τροπολογία, θεμελιώνοντας μια αντιδημοκρατικότητα: Όποιος έχει λεφτά μπορεί να πάρει το αεροπλάνο και να ψηφίσει, όποιος δεν έχει δεν μπορεί», είπε χαρακτηριστικά.

Έστειλε, επίσης, το μήνυμα του προς τους απόδημους: «Ελάτε να ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές για να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστείτε να ταξιδέψετε για να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα. Γιατί στο νέο εκλογικό νομό που θα ψηφίσουμε ως κυβέρνηση θα δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίζουν στο τόπο διαμονής τους».

Επανέλαβε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μετατρέψει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ένα εργαλείο. Με αφορμή, μάλιστα, τα γράψε σβήσε της τροπολογίας σχολίασε με νόημα: «Εάν δεν ήσασταν τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι θα ήσασταν γραφικοί». Κοιτώντας τον Π. Σκουρλέτη αναρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να κάθεται στην καρέκλα του όταν τον αδειάζει έτσι ο πρωθυπουργός. «Καταλαβαίνω όλα τα κάνετε για την καρέκλα, αλλά να κάθεστε ατάραχος και αμέριμνος;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας ότι τη ΝΔ πλέον δεν την αιφνιδιάζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τα πάντα για να «μείνετε κολλημένοι στην καρέκλα.

Ακόμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε με επιχειρήματα ότι η κυβέρνηση «είναι erga omnes επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας». Προμετωπίδα του αποτέλεσε η συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «κάκιστη».  «Στην Ελλάδα υπονομεύουν την τοπική αυτοδιοίκηση,  στις Βρυξέλλες παραδίδουν στα Σκόπια το νατοϊκό διαβατήριο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι κάνουν κάτι τέτοιο εκχωρώντας την Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Στηλίτευσε, δε, την απουσία του Αλέξη Τσίπρα από τη συζήτηση στη Βουλή και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο τους οποίους χαρακτήρισε «δίδυμο ντροπής». Και αυτό διότι «εξακολουθούν να κάνουν ότι διαφωνούν αλλά γαντζώνονται στις καρέκλες τους, τρέμοντας μην τις χάσουν».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι δύο τους εξακολουθούν να διαφωνούν, αλλά «κάθονται δίπλα δίπλα την ώρα τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο ένταξης στο ΝΑΤΟ». «Θλιβερό το θέαμα», σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Εκτίμησε ότι οι δυο τους τουλάχιστον συναντιούνται σε ένα δρόμο: αυτό της καρέκλας, του συμφέροντος, του ψέματος, της δημαγωγίας και της προσωπικής διάσωσης, καθώς  στριμώχνονται στην έξοδο κινδύνου.

liberal.gr