Ο Τσίπρας μιλά για θέμα συνόρων με την Αλβανία και το Μαξίμου βγάζει χρησμό

Το θέμα των συζητήσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την Αλβανία τις τελευταίες ώρες έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις καθώς οι δηλώσεις περί συνόρων που έχουν γίνει από τον επίτροπο Χαν αλλά και από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έχουν προκαλέσει σάλο και το Μαξίμου δεν απαντά αλλά με δυσνόητα non papers που μπορούν να ερμηνευτούν κατά το δουκούν αντί να ρίξει φως μας βυθίζει περισσότερο το σκοτάδι.   

Μετά λοιπόν  την δήλωση του Χαν περί αναδιάρθρωσης των συνόρων η οποία μετά χαρακτηρίστηκε άστοχη από την κυβέρνηση και ο ίδιος πισωγύρισε μιλώντας για την ΑΟΖ χθες ο Αλέξης Τσίπρας  στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει.

Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους αλλά δημιούργησε πολύ περισσότερα ερωτηματικά από την στιγμή που δεν αποφάσισε να μιλήσει ξεκάθαρα για το τι συμβαίνει αλλά μίλησε γενικόλογα και με τρόπο που κάθε ερμηνεία είναι αποδεκτή.

Τόνιε λοιπόν: «Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη.

Αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Η αποστροφή του Πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Και η γελοιότητα έχει τα όριά της».

eleftherostypos.gr