Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Κάηκε η χώρα, η ηθική μας, απανθρακώθηκε η ψυχή μας»

Η γνωστή ερμηνεύτρια καταθέτει τις σκέψεις της για την τραγωδία

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με αφορμή την εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές, έγραψε ένα κείμενο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram προκειμένου να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων και να καταθέσει τις σκέψεις της για την τραγωδία.

«Δικοί μας άνθρωποι, δικοί μας συνάνθρωποι σε μια νύχτα αγωνίας, οργής και φόβου. Κάηκε η χώρα ,κάηκε η ηθική μας ,απανθρακώθηκε η ψυχή μας. Τι σημασία έχουν οι παραιτήσεις (αν γίνουν) Τι σημασία έχουν οι ίδιες εικόνες που βλέπουμε κάθε χρόνο…(θα τις ξεχάσουμε).Σημασία έχει να αλλάξουμε Εμεις -ξέρετε… τα τσιγάρα ,τα BBQ, οι οξυγονοκολησεις ,τα χόρτα που αφήνουμε …η απληστία συμφερόντων.Ολα αυτά τα φοβερά αμαρτήματα σε μια κοινωνία που αυτόπυρπολείται σε όλα….

Απανθρακώθηκε το μυαλό μας και η ηθική. Αυτή την ευλογημένη ΧΩΡΑ την αφήσαμε απροστάτευτη απο όλους … κάτοικους και ξένους. Τι κι αν φωνάζουν ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ οι πυροσβέστες για έλλειψη μέτρων -εφοδίων – υλικών και ανθρώπων εκπαιδευμένων τι κι αν φωνάζουν ολα SOS ..ΟΛΑ παραμένουν «ανύπαρκτα» .Η όμορφη Ελλάδα όμορφα καίγεται και πνίγεται. Δεν χρειαζόμαστε κύριοι καμία κροκοδείλια δήλωση. Μας αφήνει αδιάφορους. Πράξεις θελουμε που να μιλούν …Αχ Ελλάδα μου δεν χρειάζεται πόλεμος,τον δημιουργούμε μόνοι μας. Χώρα μου αγαπημένη,συνάνθρωποι μου συγγνώμη …συλλυπητήρια. Ο καθένας ας σκεφτεί και ας πράξει».

https://www.instagram.com/p/Blm5xIlgguW/embed/captioned/?cr=1&v=9&wp=540&rd=www.protothema.gr#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A808.1999999994878%7D

protothema.gr