Μεσίστιες οι σημαίες στην Κομισιόν σε ένδειξη αλληλεγγύης για την Ελλάδα

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στην Κομισιόν σε ένδειξη αλληλεγγύης για τις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας μετά τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει τα συλλυπητήριά της προς τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που χάθηκαν στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι της Αττικής. Με ανακοίνωσή της στο twitter όπου έχει αναρτηθεί και η φωτογραφία με τις σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες τονίζει:

Συλλυπητήρια  προς τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων αυτών των καταστροφικών πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τόσο πόνο.

Η ανάρτηση

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που συνομίλησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι η Επιτροπή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, ενώ ο πρόεδρος της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ελλάδα αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να συντονίσει, με τις ελληνικές Αρχές πολιτικής προστασίας, τη βοήθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Αττική.

«Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού αλληλέγγυα τούτη τη δύσκολη στιγμή» δήλωσε ο Κύπριος επίτροπος.

Η Κύπρος, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Ρουμανία κινητοποιήθηκαν άμεσα, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για να βοηθήσουν την Ελλάδα στην καταπολέμηση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Πηγή: | iefimerida.gr