Ανεβάζει τους τόνους (μετά το τριήμερο πένθος) ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σύσκεψη χθες στη Ν.Δ. με τον καθηγητή Φυσικών Καταστροφών Κώστα Συνολάκη

Εκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της Ν.Δ. ο Κυριάκος , προκειμένου να γίνει μια λεπτομερής ανάλυση της παρούσας κατάστασης και όλων των δεδομένων που έχουν προκύψει από τη μεγάλη τραγωδία στην Αττική. Εγινε μια πλήρης αποτίμηση των γεγονότων, όπως είχαν διαμορφωθεί ως εκείνη την ώρα, δύο μέρες μετά, καταγράφηκαν και αξιολογήθηκαν οι συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν άδικα τόσες ανθρώπινες ζωές και παράλληλα εξετάστηκαν οι προτάσεις της Ν.Δ. για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων.

Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και η ανάγκη επικαιροποίησης των θέσεων που ήδη έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης, οι τομεάρχες Μάκης Βορίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος, οι πρώην υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας και Βασίλης Κικίλιας, καθώς και ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης Κώστας Συνολάκης.
Η Ν.Δ., σύμφωνα με κομματικές πηγές, θα επανέλθει την Παρασκευή, μετά το τέλος του τριήμερου εθνικού πένθους, οπότε και οι αντιπολιτευτικοί τόνοι αναμένεται να ανέβουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το απόγευμα το ΕΚΑΒ και το νοσοκομείο Παίδων, ενώ νωρίτερα είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και το προεδρείο και αντιπροσωπία μελών του Δ.Σ. της Ενωσης Δήμων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που αποφάσισε να λάβει η ΚΕΔΕ για την ανακούφιση των πυροπλήκτων αλλά και για την εξέλιξη της συνδρομής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές. Ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον κ. Μητσοτάκη κείμενο με τις θέσεις και τις προτάσεις της ΚΕΔΕ με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

dimokratianews.gr