Ομολογία Σταθάκη ότι υπέγραψε απόφαση για αυθαίρετα στο Κόκκινο Λιμανάκι

«Η περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι δεν πολεοδομήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά τον Ιανουάριο του 2012» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης ο οποίος όμως παραδέχθηκε ότι το ΠΔ που φέρει την υπογραφή του (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο σχετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ.

Το ερώτημα είναι για ποιόν λόγο ο κ. Σταθάκης γνωρίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή δεν είπε όχι σε αυτά τα σχέδια για να μην κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η προσπάθεια πολεοδόμησης ξεκίνησε με Υπουργική Απόφαση το 2003, που περιλάμβανε 82 οικοδομικά τετράγωνα.

«Την Απόφαση αυτή έκρινε παράνομη το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ). Όταν αυτό εκδόθηκε (το 2012), αφορούσε 68 από τα 82 οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής» σημείωσε.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος «τον Νοέμβριο του 2013 προωθήθηκε στο ΣτΕ νέο σχέδιο ΠΔ, το οποίο αφορούσε 9 από τα εναπομείναντα 14 οικοδομικά τετράγωνα. Το ΣτΕ το απέρριψε και στη γνωμοδότησή του υπέδειξε στη Διοίκηση «εάν το κρίνει σκόπιμο, να το αναδιατυπώσει κατά τρόπο ώστε να αφορά αμιγώς τα οικοδομικά τετράγωνα 292 και 295″. Το ΠΔ που φέρει την υπογραφή μου (24-3-17, ΦΕΚ ΑΑΠ/63) εγκρίνει την ένταξη στο πολεοδομικό σχέδιο αποκλειστικά αυτών των δύο οικοδομικών τετραγώνων, στο πλαίσιο της γνωμοδότησης του ΣτΕ», πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης.

Τέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε πως «την επαύριο μιας τόσο μεγάλης εθνικής τραγωδίας θεωρώ απαραίτητο να υπάρχει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές και κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση».

Το ΦΕΚ που αποκαλύπτει την υποκρισία

Τα κλάματα του πυρόπληκτου στην Ραφήνα μπροστά στην χυδαιότητα του Πάνου Καμμένου αποτέλεσαν την πιο γλαφυρή αποτύπωση του αισθήματος των Ελλήνων απέναντι στον κυνισμό της κυβέρνησης που είχε το θράσος να επιρρίψει τις ευθύνες για την τραγωδία με την πυρκαγιά στους ίδιους τους πολίτες!

Ωστόσο οι σοφοί Ρωμαίοι έλεγαν πριν μερικές χιλιάδες χρόνια «Verba volant, scripta manent», που σημαίνει πως τα λόγια πετούν και τα γραπτά μένουν. Έτσι, ό,τι και να λένε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτά που έχουν υπογράψει είναι αυτά που μας μένουν.

Πέραν λοιπόν της αηδιαστικής συγκυρίας που επέλεξαν να περάσουν τροπολογία για αύξηση των μισθών στις ΔΕΚΟ έως και 60% (που μετά από τον σάλο απέσυραν – Διαβάστε ΕΔΩ), βρίσκουμε ψάχνοντας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ένα ΦΕΚ το οποίο φέρνει «βαρβάτες» υπογραφές και δημιουργεί το καταλληλότερο πλαίσιο για να δούμε επιτέλους μία παραίτηση μετά από τόσους νεκρούς.

eleftherostypos.gr