Οργή στον Μαραθώνα: Χωρίς Ψινάκη το Δημοτικό Συμβούλιο -«Παραιτηθείτε όλοι, μας κάψατε!» [βίντεο]

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης δεν παρέστη ούτε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που έχει συγκαλέσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Α. Ρεΐσογλου μετά από αίτημα 23 Δημοτικών Συμβούλων που ζητούν την παραίτηση του Δημάρχου.

Έξω από την αίθουσα του Δ.Σ. υπήρχε μεγάλη ένταση και είχαν φτάσει από νωρίς αρκετοί πολίτες με μαύρες σημαίες διαμαρτυρόμενοι για τον Ψινάκη που αναφέρουν ότι είναι… εξαφανισμένος από τότε που ξέσπασαν οι φονικές πυρκαγιές.

Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν εκλεγεί με την παράταξή του να έχουν πλέον ανεξαρτητοποιηθεί και του ζητούν με το ψήφισμα το οποίο καταθέτουν να παραιτηθεί. Μάλιστα θα το καταθέσουν στον ΥΠΕΣ Πάνο Σκουρλέτη.

“Σας υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου της πέμπτης κατασκήνωσης του Δήμου Μαραθώνα και πλέον παραμένω απλώς δημοτικός σύμβουλος και τίθεμαι στην διάθεση σας να βοηθήσω οπως μπορώ. Προσθέτω την υπογραφή μου στο ψήφισμα και καλώ τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί πριν τον διώξουμε”, είπε ο Στέφανος Μπαϊρακτάρης.

Ένας ακόμη από τους δημοτικούς συμβούλους που εξελέγησαν με τον Ηλία Ψινάκη, ο Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μάλιστα πριν από δύο χρόνια ήταν και αντιδήμαρχος στον Μαραθώνα, δήλωσε στο σημερινό συμβούλιο πως παραιτείται. “Μετά από 4 χρόνια διοίκησης του ανίκανου δημάρχου, το συμβούλιο καλείται να αποφασίσει να φύγει η πολιτική χολέρα που λέγεται Ψινάκης”, είπε ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηγιάννης, ενώ ο Αλέξανδρος Σόμογλου, Δημοτικός Σύμβουλος που είχε εκλεγεί με την παράταξη του Ηλία Ψινάκη αλλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί εδώ και καιρό, τόνισε πως “Αυτό το ανδρείκελο είχε το θράσος να αναρτά προσωπική του δήλωση στα σοσιαλ μίντια και να κάνει λόγο για συμπαραστάση. Μπορώ να του χρεώσω την παντελή έλλειψη σεβασμού στους ανθρώπους που χάθηκαν. Κάθε μέρα κοιτάζομαι στον καθρέφτη και μετανιώνω που συμμετείχα”.

Εξάλλου για μερικά λεπτά επικράτησε ένταση με μερικούς πολίτες να μπαίνουν στην αίθουσα του ΔΣ με τα πνεύματα να ηρεμούν λίγο αργότερα.

Δείτε όλα όσα έγιναν

Πηγή: | iefimerida.gr