Φωτιά στο Μάτι: Έφταναν πυροσβεστικά από την Κινέττα στο Μάτι χωρίς νερό, καταγγέλλει αστυνομικός

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βαχλιώτη τις κρίσιμες ώρες είχαν καταρρεύσει τόσο οι ψηφιακοί όσο και οι αναλογικοί ασύρματοι

Τη μαρτυρία του που καταδεικνύει το αλαλούμ που επικρατούσε κατά την ώρα της φωτιάς στο Μάτι τη «μαύρη Δευτέρα» 23 Ιουλίου κατέθεσε ο αστυνομικός Γιώργος Βαχλιώτης.

Όπως ειπε στον ΑΝΤ1 από τη μια δεν λειτουργούσε ούτε ο ψηφιακός, ούτε ο αναλογικός ασύρματος, ενώ από την άλλη έφταναν πυροσβεστικά από την Κινέττα χωρίς νερό που δεν μπορούσαν να ανεφοδιαστούν καθώς οι κρουνοί δεν λειτουργούσαν.

«Είχαμε προειδοποιήσει τόσο ως ένωση αστυνομικών όσο και ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ότι θα θρηνήσουμε νεκρούς όπως και συνέβη» πρόσθεσε ο κ. Βαχλιώτης.

Ο αστυνομικός ήταν αυτός που συνάντησε τον σύζυγο της άτυχης Πόπης Σιαπκαρά, μιας εκ των 88 νεκρών της φωτιάς, να κρατάει στα χέρια του το γιό τους λίγη ώρα αφού είχε αφήσει πίσω του την γυναίκα του. «Ήμουν εδώ για διακοπές, προσπαθούσα να φύγω και το μόνο που πρόλαβα ήταν να πάρω το γιο μου και άφησα πίσω τη γυναίκα μου» είπε ο σύζυγος της Πόπης Σιαπκαρά στον Γιώργο Βαχλιώτη ο οποίος του απάντησε κάποια στιγμή «να δοξάζεις τον Θεό που έσωσες τον γιό σου».

Όπως λέει ο αστυνομικός μια από τις πιο σοκαριστικές στιγμές ήταν όταν «φτάσαμε σε ένα αυτοκίνητο καμένο, μια μηχανή καμένη και κάτω από αυτή ήταν ένας άνδρας που κρατούσε στην αγκαλιά το παιδί του και δίπλα ένας σκελετός που δεν μπορούσαμε να δούμε το φύλο του».  του».

Μαρτυρία αστυνομικού στον ΑΝΤ1 για τη φωτιά στο Μάτι
protothema.gr