ΝΔ: Ακόμη δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματα των νεκρών

«Έχουν περάσει 14 ημέρες από την εθνική τραγωδία. Έχουν χαθεί 91 άνθρωποι. Κι όμως, η κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμη στη δημοσιότητα κατάλογο με τα ονόματα των νεκρών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, με αφορμή την καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση των ονομάτων των νεκρών από την πυρκαγιά στο Μάτι.

«H συστηματική επιχείρηση συγκάλυψης δεν μπορεί να κρύψει την ανικανότητα και τον κυνισμό τους», καταλήγει στη σχετική ανακοίνωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ήταν 81, στους οποίους προστίθενται δύο μη αναγνωρίσιμοι σοροί καθώς και 8 πια εγκαυματίες που κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Στο μεταξύ ένας ακόμη νεκρός προστέθηκε στη μακρά λίστα των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου καθώς υπέκυψε στα τραύματά της ακόμη μια γυναίκα εγκαυματίας 95 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριασίου.

Πλέον ο απολογισμός της φονικής πυρκαγιάς φθάνει στους 91, ενώ σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

liberal.gr