ΝΔ: Ποιος εμπόδισε τον Α. Τσίπρα να κάνει αυτά που τώρα εξαγγέλλει

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ρωτώντας τον πρωθυπουργό ποιος, εκτός από τους υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο και τα όσα εξήγγειλε σήμερα από το Λαύριο.

Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τις δηλώσεις του Α. Τσίπρα από το Λαύριο,  όπου παρέμεινε σταθερός στο κυβερνητικό αφήγημα σύμφωνα με το οποίο για την τραγωδία με τους 91 νεκρούς στο Μάτι φταίει η άναρχη δόμηση.

«Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Αναλυτικά, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας θλιβερός Πρωθυπουργός, που αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την εγκληματική έλλειψη προετοιμασίας, τον ανύπαρκτο συντονισμό, και την τραγική διαχείριση της κρίσης στο Μάτι, εξήγγειλε σήμερα κατεδαφίσεις αυθαιρέτων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και τρία χρόνια.

Ποιος, εκτός από τους Υπουργούς του, τον εμπόδισε να εφαρμόσει τον νόμο; Ποιος εκτός από τους Υπουργούς του και την Περιφερειάρχη Αττικής, τον εμπόδισαν να προχωρήσει σε έργα που θα προστάτευαν τους πολίτες από φυσικές καταστροφές; Ο κ. Τσίπρας θέλει ν’ αναλάβει, πάνω στις στάχτες, την ευθύνη για το μέλλον μας, αλλά οι Έλληνες του έχουν γυρίσει την πλάτη. Ο κ. Τσίπρας έχει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία, και απ’ αυτή δεν θα ξεφύγει».

liberal.gr