Σε Οδύσσεια από την καταστροφική κυβέρνηση Τσίπρα

ΝΔ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ

Μία προσπάθεια συσπείρωσης «με ψευτοδιλήμματα», που ουδεμία σχέση έχουν με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και τις λύσεις που επιζητούν οι πολίτες, βλέπει η Ν.Δ. πίσω από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που επιχειρούν να βρουν «αφήγημα» για την επόμενη ημέρα της ανύπαρκτης «καθαρής εξόδου» προβάλλοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές και λογικές πόλωσης και «αντιδεξιού μετώπου».

«Κανένα αντιδεξιό μέτωπο δεν υπάρχει στην κοινωνία», σημειώνουν στην Πειραιώς, ενώ γαλάζια στελέχη υπενθυμίζουν ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στους λαϊκιστές και τους μεταρρυθμιστές. «Η μάχη, επί της ουσίας, είναι ανάμεσα στο λαϊκισμό και σε ένα συγκροτημένο και υπεύθυνο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων», σημειώνουν και προεξοφλούν την αποτυχία της στρατηγικής πόλωσης που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα. «Πρόκειται για τεχνητά διλήμματα που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να διασωθεί, βλέποντας ότι καταρρέουν τα ποσοστά του», προσθέτουν χαρακτηριστικά.

Στην Πειραιώς επισημαίνουν ότι είναι καταδικασμένη σε αποτυχία και κάθε απόπειρα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να απευθυνθεί στο μεσαίο χώρο. «Η Ν.Δ. είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει κάτι να πει στους πολίτες που τοποθετούνται στο Κέντρο για την επόμενη μέρα της χώρας και όχι για το παρελθόν», σημειώνουν γαλάζια στελέχη.

O αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Αδωνις Γεωργιάδης, εκτίμησε στον «news247» ότι «υπάρχει αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». «Ενα ρεύμα -περισσότερο στον κεντρώο απ’ ό,τι στο δεξιό χώρο- που φτάνει ως τα όρια του μίσους για τον ΣΥΡΙΖΑ», όπως εξήγησε και πρόσθεσε: «Οποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Γιατί υπάρχει; Γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας το καλλιέργησε όταν πολιτεύτηκε με το σύνθημα “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμία στροφή του Αλέξη Τσίπρα προς το Κέντρο, αλλά σημείωσε ότι «ενώ βγάζει προς τα έξω ένα μελίρρυτο πρόσωπο, το πραγματικό του πρόσωπο είναι ο Παύλος Πολάκης». «Ο κ. Τσίπρας καμουφλάρεται στο εξωτερικό και καλλιεργεί την πόλωση στο εσωτερικό», συμπλήρωσε.

Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αποδομεί πλήρως την επιχειρηματολογία πάνω στην οποία βασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ύστατη προσπάθεια ανακοπής της πορείας ραγδαίας φθοράς στην οποία βρίσκεται.

Τα ψηφισμένα μέτρα ύψους 5,1 δισ. για το 2019 και 2020, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% έως το 2022, η πολύ αυστηρή εποπτεία και των επόμενων χρόνων συνθέτουν μία πραγματικότητα που ουδεμία σχέση έχει με εκείνη των άλλων χωρών όταν ολοκλήρωσαν τις μνημονιακές υποχρεώσεις τους. Ως πρόσθετο παράδειγμα, που επιβεβαιώνει την αστάθεια και ανασφάλεια γύρω από την ελληνική οικονομία, επισημαίνεται και η επίδραση που υπήρξε σε αυτήν από την οικονομική κρίση στην Τουρκία και την πολιτική αστάθεια στην Ιταλία. «Η χώρα αντιμετωπίζεται όχι ως οικονομία που εξήλθε από την κρίση αλλά ως οικονομία που επηρεάζεται από εξωτερικούς κλυδωνισμούς», σχολιάζουν γαλάζια στελέχη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι το τίμημα της κυβερνητικής αμφιθυμίας να τη θωρακίσει με όλα τα αναγκαία μέτρα.

Η Ν.Δ. θα αναδείξει ταυτόχρονα και το βαρύτατο λογαριασμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και του αχρείαστου τρίτου Μνημονίου τόσο για τη μεσαία τάξη όσο και για τις οικονομικά ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες που πλήρωσαν περισσότερο την αδυναμία υλοποίησης πραγματικών μεταρρυθμίσεων.

Ενδεικτική ως προς το κόστος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ήταν η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης Κλάους Ρέγκλινγκ ότι ανέρχεται «από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ» και ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015.

Η Ν.Δ. επισήμανε το γεγονός ότι αυτή η αναφορά έμεινε ασχολίαστη από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την ελπίδα να το κάνει ο κ. Τσίπρας «στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση».

Οι πληροφορίες χθες το μεσημέρι ότι η πρωθυπουργική δήλωση θα γίνει από την Ιθάκη έκαναν μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση να του αφιερώσει προκαταβολικά στίχους του Καβάφη: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξίδι. Χωρίς αυτήν δεν θα ‘βγαινες στο δρόμο.
Αλλα δεν έχει να σε δώσει πια».

Στην Πειραιώς ξεκίνησαν από χθες οι συσκέψεις με το βλέμμα και στη ΔΕΘ, ενώ προγραμματίζονται δύο τουλάχιστον περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν τη ΔΕΘ, την Παρασκευή στη Ζάκυνθο και αργότερα στη Δυτική Μακεδονία.

Σε ό,τι αφορά τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό εκλαμβάνεται από την Πειραιώς ως άλλη μία προσπάθεια να διαψεύσει το σενάριο των εκλογών. Γαλάζια στελέχη προεξοφλούν ότι δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα και σημειώνουν μεταξύ άλλων πως για τη σημερινή κυβέρνηση, η οποία είναι και σε ομηρία εξαιτίας του κ. Καμμένου, «ο χρόνος μετρά αντίστροφα».

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου