Στη Ζάκυνθο με άλλον αέρα ο Μητσοτάκης -Περιμένει δημοσκοπήσεις και ΔΕΘ |

«Ο κ. Τσίπρας αντιπροσωπεύει το χθες. Δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της Ελλάδας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στα όσα είπε στη Σύρο ο Πρωθυπουργός.

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, συνεχίζοντας τις επαφές του με τους πολίτες, εν αναμονή των δημοσκοπήσεων του Σεπτεμβρίου που όλα δείχνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιταχύνει τον βηματισμό του εκτιμώντας ότι η συγκυρία δίνει νέο αέρα στα πανιά της ΝΔ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε τροχιά επιτάχυνσης του σχεδιασμού για τη ΔΕΘ, οριστικοποιώντας το σχέδιο που θα παρουσιάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου, εξηγώντας τι θα κάνει η ΝΔ, ως επόμενη κυβέρνηση, για να αντιστρέψει τη σημερινή πορεία της χώρας και να την οδηγήσει σε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Πεποίθηση όλων στην Πειραιώς είναι πως η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ θα είναι η τελευταία ως αρχηγού αντιπολίτευσης, αφού το 2019 θα βρεθεί εκεί ως πρωθυπουργός. Κορυφαία στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν ότι η πορεία αποδρομής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. είναι μη αναστρέψιμη. Εκτιμούν, μάλιστα, πως ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν θα ευνοηθεί από το κλίμα «εξόδου από τα Μνημόνια» που επιχείρησε να καλλιεργήσει από την Ιθάκη,  αλλά προεξοφλούν ότι δεν θα έχει αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία ούτε η παροχολογία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη ΔΕΘ.

Η Ν.Δ. θα παραμείνει, πάντως, σταθερά απέναντι στην παροχολογία, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει ότι «θα μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και θα υποσχεθούμε πράγματα που μπορούν να γίνουν».

Στενή επαφή με τον κόσμο

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης στο πλαίσιο του εορτασμού του πολιούχου του νησιού, Αγίου Διονυσίου.

Επισκέφτηκε την  Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμεναρχείο, καθώς και το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου. Ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετέχει στη λιτανεία για τον Άγιο Διονύσιο.

Νωρίτερα σήμερα περπάτησε στους δρόμους του νησιού και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
Από την επίσκεψη στην ΑστυνομίαΑπό την επίσκεψη στην Αστυνομία

Εξω από κατάστημα στην αγορά της ΖακύνθουΕξω από κατάστημα στην αγορά της Ζακύνθου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπήκε και σε καταστήματα Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μπήκε και σε καταστήματα

Στο βυζαντινό μουσείοΣτο βυζαντινό μουσείο

Από την επίσκεψη στην ΠυροσβεστικήΑπό την επίσκεψη στην Πυροσβεστική

Φωτογραφίες: Intimenew

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί περιοδεία τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος ήδη έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο αφού υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε, στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ».

Επιπλέον τον κατηγόρησε πως «έχει το θράσος σήμερα να διαφημίζει έξοδο από τα μνημόνια όταν είναι αυτός ο οποίος έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας για πολλά χρόνια ακόμα και όταν είναι αυτός ο οποίος έχει υπογράψει τη μείωση των συντάξεων και τη μείωση του αφορολόγητου.

Η χώρα σήμερα χρειάζεται μια δημιουργική επανεκκίνηση, χρειάζεται ενωμένη να μπορέσει να αξιοποιήσει τα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες ασφάλεια και αλληλεγγύη» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή:  iefimerida.gr