Στο προσκήνιο όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη – Βάιντμαν

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει γνωστή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, το σχέδιο του για τη μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη. Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε  τετ α τετ-συνομιλία με πρόεδρο της Deutsche Bundesbank, Γενς Βάιντμαν.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε στον κο Βάιντμαν τις θέσεις της κόμματος του, οι οποίες έχουν ως προμετωπίδα την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Βάιντμαν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε στον επικεφαλής της Deutsche Bundesbank πως η οικονομική οπτική της γαλάζιας παράταξης στηρίζεται στη μείωση της φορολογίας, στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, την ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Ξεκαθάρισε ακόμη πως ο ίδιος παραμένει σταθερός στην πάγια άποψή τους πως  η μετάβαση της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή της προϋποθέτει την πολιτική αλλαγή και την έλευση μίας νέας κυβέρνησης με έντονο μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε στον πρόεδρο της Deutsche Bundesbank πώς η χώρα έφτασε στην οικονομική κρίση, λέγοντας επίσης ότι το τρίτο πρόγραμμα της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου ήταν ένα αχρείαστο πρόγραμμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε ιδιαίτερα στην έλλειψη εμπιστοσύνης των εταίρων προς την Ελλάδα αλλά και τα μέτρα που έχει υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας και φτάνουν πολύ πιο πέρα από τη λήξη του τρίτου μνημονίου.

Ανέφερε ακόμη στον κ. Βάιντμαν ότι μία από τις άμεσες προτεραιότητες της Πειραιώς θα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εταίρων προς τη χώρα μας, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ  θα ζητήσει δημοσιονομικό χώρο, αφού προηγουμένως αποδείξει ότι ακολουθεί και εφαρμόζει μία πολιτική έντονα μεταρρυθμιστική σε όλα τα μέτωπα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο νέο ασφαλιστικό σύστημα λέγοντας ότι σύντομα θα παρουσιάσει ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων.
Μίλησε όμως και για τους ικανούς και νέους ανθρώπους, που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης.

Όσον αφορά τους συνταξιούχους, εξήγησε πως η κυβέρνηση τους εμπαίζει διότι κάθε μέρα ακούγονται εντελώς διαφορετικές εκδοχές από τους υπουργούς της κυβέρνησης. Άλλοι λένε ότι θα δοθούν αντίμετρα στους συνταξιούχους αν οι περικοπές εφαρμοστούν, άλλοι ότι  οι περικοπές θα αναβληθούν και άλλοι υποστηρίζουν ότι και οι συντάξεις δεν θα περικοπούν και θα δοθούν αντίμετρα.

Οι μόνοι που δεν ξέρουν τελικά τι θα τους ξημερώσει είναι οι ίδιοι οι συνταξιούχοι, γεγονός που δείχνει και πόσο τους “σέβεται” η σημερινή κυβέρνηση”, σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, που υπενθυμίζουν ότι το κόμμα της Πειραιώς εισηγήθηκε προ διμήνου να μην περικοπούν οι συντάξεις, με τροπολογία την οποία αρνήθηκε ακόμη και να συζητήσει η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.

“Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα εντελώς διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα, που θα καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και θα λειτουργήσει προς όφελος και των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Και αυτό γιατί θα έχει ως κεντρική του στόχευση τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, γεγονός που θα αυξήσει αυτομάτως το πραγματικό εισόδημα όλων των εργαζομένων. Το ίδιο ισχύει και για τους συνταξιούχους, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση θα ωφεληθούν από τις συνολικές προτάσεις στην οικονομία. Τη μείωση και των άμεσων, αλλά και των έμμεσων φόρων. Με πρώτη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 24% σε 13% αρχικά και σταδιακά στο 11%” μαρτυρούν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

meaculpa.gr