Μητσοτάκης: Εμείς δεν είμαστε Μαυρογιαλούροι ρουσφετιών

Ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ, στο Λουτράκι – «Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Ν.Δ δεν πρόκειται να κυρώσει», δήλωσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Την πολιτική αντιπαράθεση ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου παραδοσιακά η εκάστοτε κυβέρνηση παραθέτει το οικονομικό της πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα, άνοιξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε μέλη της ΟΝΝΕΔ, στο Λουτράκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει στις ίσες ευκαιρίες και ότι ο ίδιος και τα στελέχη της δεν είναι «Μαυρογιαλούροι των ρουσφετιών».

«Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια, γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα. Αυτοί είναι οι «Μαυρογιαλούροι» των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «είναι μία «Συμφωνία», που μεθοδεύτηκε κρυφά, ερήμην του λαού και των άλλων κομμάτων. Που, στρεβλώνοντας την εθνική γραμμή είκοσι επτά χρόνων, παραχωρεί στους γείτονες «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα. Είναι μια συμφωνία που, βέβαια, η Ν.Δ δεν πρόκειται να κυρώσει. Ούτε σε αυτή, αλλά ούτε και στην επόμενη Βουλή. Ενώ ο ίδιος ο κ. Ζάεφ είναι ο πρώτος που διαψεύδει τον κ. Κοτζιά. Και ο κ. Δημητρόφ τούς το λέει, πια, καταπρόσωπο: «Είμαι Μακεδόνας» και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα. Τον ακούν χωρίς να απαντούν, σκύβοντας ένοχα ή απλώς αδιάφορα το κεφάλι. Η ανευθυνότητά τους δεν θα ξεχαστεί. Οι Έλληνες δεν θέλουν να είναι τυφλοί εθνικιστές, αλλά ξέρουν να είναι έντιμοι πατριώτες».

Αναφερόμενος στις εκλογές είπε ότι «θα επαναφέρει ξεπερασμένα σύνδρομα και ψεύτικους διχασμούς που δεν λένε τίποτε στους περισσότερους Έλληνες, πόσο μάλλον στη γενιά σας. Και, όπως το συνηθίζει, δεν θα διστάσει να χτυπήσει κάτω από τη μέση με άγρια προπαγάνδα. Στόχος τους είναι οι εκλογές να είναι βρώμικες – το ξέρουμε. Όλα αυτά όμως θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή, καθώς το κυβερνητικό «δίδυμο της καταστροφής» Τσίπρα-Καμμένου έχει πάρει μια κατηφόρα που πολλαπλασιάζει τα λάθη και προκαλεί σπασμωδικές κινήσεις. Είναι κάτι που θα τους κάνει όλο και πιο επικίνδυνους στις πρακτικές τους, όλο και πιο αχαλίνωτους στην προπαγάνδα τους».

protothema.gr