Η απίστευτη εξήγηση των 2 γυναικών για τους βανδαλισμούς: Ρίχναμε λάδι και μύρο, γιατί η Αγ. Γραφή λέει ότι είναι θαυματουργό

Με έναν απίστευτο ισχυρισμό επιχείρησαν να εξηγήσουν τις πράξεις τους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για την πρόκληση φθορών σε μουσεία το τελευταίο διάστημα.

«Ρίχναμε λάδι και μύρο γιατί η Αγία Γραφή λέει πως είναι θαυματουργό», ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δύο Ρομά βουλγαρικής υπηκοότητας. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν το πρωί, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, στην Παλαιά Βουλή, με το… θαυματουργό λάδι στο χέρι. Η αστυνομία τις αναζητούσε για την πρόκληση φθορών σε εκθέματα στο Μουσείο Μπενάκη και το Βυζαντινό Μουσείο.

Ο φύλακας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου αναγνώρισε τη μία από τις δύο, το πρωί της Κυριακής, από τις φωτογραφίες που είχε μοιράσει η αστυνομία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και ειδοποίησε τις αρχές.

Την ώρα που έφτασαν οι αστυνομικοί, εκείνες άγγιζαν ένα από τα εκθέματα και κρατούσαν μπουκάλι με λάδι, αλλά δεν πρόλαβαν να το χρησιμοποιήσουν. Οι δύο γυναίκες κρατούνται στην Ασφάλεια Αθηνών και τη Δευτέρα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πηγή: | iefimerida.gr