Βαρβιτσιώτης: Ο Βίτσας αποφεύγει συστηματικά τον έλεγχο για τα hot spot του Ανατολικού Αιγαίου

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν προσέρχεται στη Βουλή, για να μην λογοδοτήσει για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών

Τη συστηματική άρνηση του Δημήτρη Βίτσα να υποστεί τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου λόγω του προσφυγικού – μεταναστευτικού καταγγέλλει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Με αφορμή τη νέα ακύρωση για τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης λόγω «κωλύματος υπουργού» και την ώρα που όλο και περισσότεροι φορείς και παρατηρητήρια επισημαίνουν τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα hot spot του Αιγαίου, ο Βαρβιτσιώτης δηλώνει πως «για πολλοστή φορά, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Βίτσας, δεν προσέρχεται στη Βουλή, προκειμένου να ενημερώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και, κυρίως, τους πολίτες για τους χειρισμούς του. Είναι σαφές ότι ακολουθεί πιστά τα βήματα των προκατόχων του».

Και συνεχίζει: «είναι, επίσης, σαφές ότι το κρυφτό και η απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών δεν είναι προσωπική, αλλά πολιτική επιλογή του ίδιου και της κυβέρνησης του» και προσθέτει ότι «να είναι σίγουρος, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθεί να ασκεί με αμείωτο ρυθμό κοινοβουλευτικό έλεγχο και στα ζητήματα του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού».

protothema.gr