Δημοσκόπηση MRB: Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ με 8,8%

Με διαφορά 8,8 % προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Ειδικότερα ,στη νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία καταγράφει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό της τάξης του 30,9% (από 31%) και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1% (από 21,3%). Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6% και οι ΑΝΕΛ που συγκεντρώνουν μόλις 1,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιρετικά μεγάλη είναι η διαφορά στο ερώτημα αν οι προτάσεις Τσίπρα ή Μητσοτάκη στηρίζουν περισσότερο στη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, ενώ μόλις το 17,9% πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Μεγάλη είναι η διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα και όσο αφορά στις τις εξαγγελίες που έκαναν στη ΔΕΘ. Το 38,7% θεωρεί ότι οι προτάσεις του ήταν πειστικές ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον Τσίπρα είναι στο 22,9%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

liberal.gr