«Τα άκουσε» η Λούκα Κατσέλη από τον Κεγκέρογλου: Επεσες έξω σε όλες τις προβλέψεις!

Με πολύ σκληρή γλώσσα μίλησε για τις επιδόσεις της Λούκας Κατσέλη στην οικονομία ο πρώην σύντροφός της στο ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Την κατηγόρησε ότι όταν έφτιαξε το πρόγραμμα της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου το 2009 μοίραζε επιδόματα και δεν είχε αντιληφθεί την κρίση που έρχεται. Επίσης, ότι τώρα λέει για αναδιάρθρωση χρέους αλλά κατηγορούσε τον Βενιζέλο για το PSI και ότι όταν ήταν επικεφαλής των Τραπεζών (επί ΣΥΡΙΖΑ) υποσχόταν άμεσο τέλος στα capital controls που υπάρχουν ακόμα και σήμερα.

Είπε ο Βασίλης Κεγκέρογλου:

«Όταν διαμορφώσατε ως υπεύθυνη για την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ το 2009 το πρόγραμμα, δεν υπήρχε καμιά αναφορά στην κρίση που σοβούσε από την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και μιλούσατε για επιδόματα. Μετά από λίγο καιρό είπατε τον Απρίλιο του 2010, πως δεν είχατε προβλέψει ότι οι αγορές θα έκλειναν για την Ελλάδα, κάτι που τελικώς συνέβη. Είπατε επίσης σήμερα ότι το 2010 έπρεπε να είχε γίνει αναδιάρθρωση χρέους. Ήσασταν στην κυβέρνηση αλλά δεν σας άκουσα να το λέτε και στη συνέχεια, όταν έγινε το 2012 το PSI με το κούρεμα χρέους, ήσασταν αντίθετη από την παράταξη, μας εγκαταλείψατε και περάσατε απέναντι. Είπατε επίσης το 2015 ότι τα capital controls θα φύγουν σε τρεις μήνες, ήδη είναι 3 χρόνια», την κατακεραύνωσε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΣΥ.

Ολα ξεκίνησαν οταν Κεγκέργλου και Λούκα Κατσέλη βρέθηκαν μαζί σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Αθήνα, το προσκείμενο στο Κόμμα της Γερμανίας (SPD), Ίδρυμα Φρίντριχ Έμπερτ, με θέμα «Ένα μέλλον για όλους, μια Ευρώπη που θα το διασφαλίσει, ένα προοδευτικό κίνημα που θα το οικοδομήσει».

Απαντώντας στην προτροπή του προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών Ούντο Μπούλμαν για σύγκλιση όλων των προοδευτικών δυνάμεων, που θα περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε πως «δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιου είδους συγκλίσεων με τον λαϊκιστή κ. Τσίπρα που συνεργάζεται με την κ. Μέρκελ και εσείς νομίζετε πως είναι αριστερός, ενώ κοιμάται αποβραδίς με τον κ. Καμμένο και το πρωί που ξυπνά δεν θυμάται τι έχει συμβεί».

Η τοποθέτηση του κ. Κεγκέρογλου προκάλεσε την αντίδραση της Λούκας Κατσέλη, που υποστήριξε πως είναι άδικο να χαρακτηρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ λαϊκιστικό κόμμα και πως θα πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε ταμπέλες.

Η απάντηση του Βασίλη Κεγκέρογλου δεν άργησε να έρθει, θυμίζοντας στην Λούκα Κατσέλη τα όσα υποστήριζε την περίοδο που ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: | iefimerida.gr